Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Study at our Faculty Bachelor Events and Open Days

Suzan ten Zijthoff

Bachelor student Archeologie
Suzan ten Zijthoff

Over Suzan

Heyhoi! Ik ben Suzan, ik ben 20 jaar en zit op het moment in het derde jaar van de Bachelor Archeologie, waar ik het enorm naar mijn zin heb. Ik zit sinds een jaar op kamers in Groningen en ook ben ik lid van de studievereniging Bachur. Daarnaast vind ik het erg leuk om creatief bezig zijn door onder andere te tekenen, en houd ik ervan om te sporten en lekker actief te zijn. Ik onderneem graag dingen met vrienden, zoals een bezoek aan een van de vele musea in Nederland, maar vind het ook heerlijk om in de zomer rustig met een boek in de zon te liggen.

Waarom archeologie?

Al sinds mijn vijfde zeg ik vol overtuiging dat ik archeoloog wil worden. Gewoonlijk slepen ouders hun kinderen met tegenzin mee naar allerlei musea, maar bij mij was dit omgekeerd! Ook met mijn opa en oma heb ik veel musea bezocht, waardoor mijn interesse voor alles wat met archeologie en geschiedenis te maken heeft steeds groter werd. Naarmate ik ouder werd ben ik de archeologie en in het bijzonder de prehistorie alleen nog maar interessanter gaan vinden. Daarom was voor mij de keuze voor de studie al snel gemaakt. Nu, in mijn derde jaar van de opleiding, heb ik er nog geen moment spijt van gehad en ben ik heel blij met mijn studiekeuze.

Waarom Groningen?

Aangezien ik nog niet van plan was in mijn eerste jaar op kamers te gaan zocht ik een studie die met het OV makkelijk te bereizen was. Ik kom uit Hoogeveen, dus Groningen was voor mij het dichtste bij. Daarnaast hing er tijdens de open dagen een hele gezellige en gemoedelijke sfeer die door andere, grotere steden moeilijk te evenaren was. En natuurlijk is Groningen ook dé studentenstad van Nederland, waardoor de meeste studenten zich hier, net als ik, snel op hun gemak zullen voelen!

Toekomst

Voorlopig ben ik hopelijk nog niet uitgestudeerd. Ik heb menselijke resten altijd al zeer interessant gevonden en wil daarom na mijn bachelor een master in fysische antropologie of osteoarcheologie gaan doen. Misschien blijf ik in Nederland, maar ik houd een master in het buitenland zeker open als optie. De tijd zal het leren!

Gouden tip

Laat je niet afschrikken door een lage baankans, of anderen die je vertellen dat je een studie moet kiezen waarmee je later veel kan verdienen. Als een studie je leuk lijkt, ga er dan voor, want als je het echt naar je zin hebt komt alles wel op zijn pootjes terecht! Studeren is hartstikke leuk (als je de tentamens even wegdenkt), dus geniet vooral volop van je komende studententijd!

Laatst gewijzigd:03 oktober 2022 14:39