Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieLetteren & SamenlevingMogelijkheden

Zelf iets onderzoeken

U bent door uw werk- of privéleven geïnteresseerd geraakt in een thema en u heeft de ambitie daar zelf onderzoek naar te doen? Dat kan wellicht via een promotietraject. Het is dan goed om u te realiseren dat u voor u echt kunt beginnen een goed onderzoeksplan, een begeleider en financiering nodig heeft. Wanneer u goed contact heeft met een vroegere docent op het terrein waarop uw interesse ligt, is dat vaak een goed startpunt. In sommige gevallen zijn er mogelijkheden voor financiering door uw werkgever of een andere geïnteresseerde organisatie.

Voorbeeld uit de facultaire praktijk

Buitenpromovenda Leanne Schreurs
Buitenpromovenda Leanne Schreurs

“Toen Hogeschool Saxion vroeg of ik interesse had om te kijken naar gastvrijheid vanuit een talig perspectief, was ik direct enthousiast."

Leanne Schreurs, docente Spaans aan de Hospitality Business School van Hogeschool Saxion is ook promovenda bij de faculteit der Letteren. Ze krijgt van haar werkgever drie dagen per week betaald om onderzoek te doen naar het begrip gastvrijheid in taal. Een belangrijk begrip in de horeca, maar ook interessant voor het talenonderwijs, het dagelijks leven en de wetenschap. Wanneer komen we gastvrij over en waar ligt dat aan? Lees hier meer: Taal en gastvrijheid

The Graduate School for the Humanities

Als promovendus bij de faculteit der Letteren maakt u deel uit van de Graduate School for the Humanities. Op de website van de Graduate School vindt u informatie over de procedure die voorafgaat aan een mogelijk promotietraject. We adviseren u om u voordat u begint aan het formuleren van een onderzoeksplan zich daarin te verdiepen, dan weet u waar u aan toe bent. Ook vindt u op deze pagina's voorbeelden van promotieprojecten en contactgevens. De Graduate School kan u eventueel ook in contact brengen met een geschikte begeleider.

Laatst gewijzigd:06 november 2015 11:56