Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieDiensten en voorzieningenICT & Onderwijs LetterenDienstverlening

Zalen

De voorzieningen in de collegezalen leslokalen die voor colleges van de Faculteit der Letteren gebruikt worden verschillen. In sommige zalen is een SMARTboard aanwezig, in anderen bijvoorbeeld een Touchscreen monitor of een gewone beamer. In enkele grotere zalen zijn voorzieningen om automatisch colleges op te nemen, in andere weer niet. Hieronder staat een overzicht van de belangrijkste typen leslokalen en de daarin aanwezige voorzieningen.

Universele voorzieningen

Alle zalen zijn minimaal uitgerust met de volgende voorzieningen:

  • Een docentcomputer en een presentatiescherm;
  • Een of meer whiteboards om op te schrijven. Op sommige speciale presentatieschermen kan ook geschreven worden, zie SMARTboard/cTouch verder op deze pagina.
  • Een aansluiting voor een laptop, mits deze voorzien is van een VGA-uitgang. Nieuwere laptops hebben vaak een HDMI-uitgang - deze kan niet in iedere zaal worden aangesloten! Controleer in het overzicht van alle zalen of u een laptop met HDMI kunt aansluiten.

Werkplekvarianten

Op vrijwel alle docentencomputers is de zogenaamde PWP (PresentatieWerkPlek) geïnstalleerd. Uitzonderingen zijn de drie Multimediazalen in de Harmonie, waar de standaard UWP (Universitaire WerkPlek) beschikbaar is, en ook de Linux variant. De PWP heeft twee voordelen:

  • sneller starten van de computer
  • ook toegankelijk voor gastsprekers zonder RUG-account

Toegang tot de X:\- en Y:\-schijven is mogelijk via iconen op de desktop. Desgewenst kunt u ook op de UWP inloggen, zodat u toegang heeft tot alle programma’s.

Het nadeel van de PWP is dat niet alle programma’s beschikbaar zijn. Omdat de Multimediazalen gebruikt worden voor computerpratica is de docent-pc voorzien van de UWP, zodat de docent over dezelfde software beschikt als de studenten.

Meer informatie over werkplekken…

Zalen met specifieke voorzieningen

Klik hieronder voor uitleg over de verschillende typen collegezalen en een opsomming van de betreffende zalen.

Volledig overzicht van alle zalen

Een overzicht van alle collegezalen die voor het Letteronderwijs worden gebruikt vindt u hier (laatste aanpassing: september 2017).


Laatst gewijzigd:29 september 2017 17:07
printView this page in: English