Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit der LetterenOrganisatieActueelNieuws Faculteit der Letteren

6 september: Opening academisch jaar Faculteit der Letteren door Ramsey Nasr

02 september 2016
Foto: Keke Keukelaar
Foto: Keke Keukelaar

Op dinsdag 6 september a.s. zal Ramsey Nasr, schrijver/dichter, acteur en regisseur, het academisch jaar 2016-2017 van de Faculteit der Letteren aan de Rijksuniversiteit Groningen openen met het uitspreken van de Letterenlezing. De lezing van Nasr zal de titel dragen 'Hier komt de poëzie. Een lezing over de kracht van gedichten'.

Ramsey Nasr

Ramsey Nasr (1974) is dichter/schrijver, acteur en regisseur. In 2000 verscheen zijn eerste dichtbundel 27 Gedichten en Geen lied waarmee hij werd genomineerd voor zowel de C. Buddingh’-prijs als de Hugues C. Pernath-prijs. Na zijn debuut als prozaschrijver een jaar later en een tweede dichtbundel werd hij in 2005 benoemd tot stadsdichter van Antwerpen. Van 2009 tot 2013 was hij Dichter des Vaderlands in ons land. Hij schreef de afgelopen jaren vele opiniestukken en artikelen voor zowel Nederlandse als Vlaamse media. Nasr kent naast een passie voor poëzie ook een grote liefde voor klassieke muziek en toneel en heeft een grote betrokkenheid bij de hedendaagse politiek, zowel nationaal als internationaal. In 2015 werd Ramsey Nasr genomineerd voor een Gouden Kalf voor zijn rol als Pepijn in de Nederlandstalige televisieserie Overspel. In datzelfde jaar ontving hij de prestigieuze toneelprijs Louis d'Or voor zijn hoofdrol in The Fountainhead van Toneelgroep Amsterdam.

Meer over Ramsey Nasr

Over de Letterenlezing

Al meer dan 25 jaar opent de Faculteit der Letteren haar academische jaar met de Letterenlezing. In de Letterenlezing geeft een bekende Nederlander zijn of haar mening over het belang van de Letteren (talen, kunst, literatuur, media, (kunst)geschiedenis, archeologie en communicatie) voor de maatschappij. Eerdere sprekers waren o.a. Farah Karimi, Wim Pijbes, Sophie in ’t Veld, Anna Enquist, Femke Halsema, Hans Goedkoop, Ronald Giphart, Jan Blokker en Elsbeth Etty.

Datum en tijdstip

De Letterenlezing wordt gehouden in het Nederlands en is gratis toegankelijk voor alle belangstellenden.

Tijd: dinsdag 6 september 2016 om 16.00 uur
Locatie: Aula, Academiegebouw, Broerstraat 5, Groningen

Meer informatie

Afdeling Communicatie, Faculteit der Letteren, Rijksuniversiteit Groningen. Tel. 050-3635906, email: info.let@rug.nl

Aansluitend vindt er een borrel plaats in de Spiegelzaal

Laatst gewijzigd:28 februari 2017 15:41
printView this page in: English

Meer nieuws

 • 11 december 2018

  Eeuwenoude recepten uit de beerput (video)

  Archeoloog Merit Hondelink onderzoekt wat Nederlandse stedelingen uit de middenklasse aten in de 16e tot en met de 18e eeuw. Ze onderzoekt monsters uit oude beerputten op sporen van voedselbereiding. Maar Hondelink kookt zelf ook vergeten gerechten,...

 • 07 december 2018

  Nieuw themanummer Stem-, Spraak en Taalpathologie

  Stem-, Spraak- en Taalpathologie heeft het themanummer “Research Tutorials door Nederlandstalige onderzoekers in het buitenland, deel II” gepubliceerd.

 • 03 december 2018

  Huidig onderzoek naar terpen en wierden in beeld

  Annet Nieuwhof, Johan Nicolay (beiden Archeologie RUG) en Jeroen Wiersma (Kenniscentrum Landschap) brengen een nieuw boek uit over de stand van zaken in het onderzoek van het terpen- en wierdenland.