Skip to ContentSkip to Navigation
Faculty of ArtsOur facultyNews

Dr. Annet Nieuwhof (GIA) wint Kieler Johanna-Mestdorf Award

23 maart 2017
Dr. Annet Nieuwhof
Dr. Annet Nieuwhof

Dr. Annet Nieuwhof, prehistoricus bij het Groninger Instituut voor Archeologie (GIA) heeft de Kieler Johanna-Mestdorf Award gewonnen, de prijs voor het overbruggen van theorie en praktijk in de Archeologie. De Award werd aan haar toegekend vanwege haar uitstekende proefschrift en onderzoek op het gebied van Mens en Milieu en Landschapsarcheologie.

Dr. Nieuwhof nam de prijs van 3000 euro, welke werd uitgereikt door CAU vice president prof. dr. Ilka Prachmann, in ontvangst voor haar werk Eight human skulls in a dung heap and more. Ritual practice in the terp region of the northern Netherlands, 600 BC - AD 300.

De Johanna-Mestdorf prijs is vernoemd naar de eerste hoogleraar van Pruisen. Johanna Mestdorf (1828-1909) had een belangrijke invloed op het gebied van archeologisch onderzoek en werkte sinds voor het Museum vaterländischer Alterthümer in Kiel. De prijs werd dit jaar voor de derde keer uitgereikt: in 2015 ging de prijs naar Historica Silvia Balatti en in 2013 naar Klassiek Archeoloog Sabine Neumann en Antropoloog Katherine Mary Grillo.

bron: http://www.uni-kiel.de/

Laatst gewijzigd:21 mei 2019 14:45

Meer nieuws

 • 06 september 2019

  Burgemeester Den Oudsten opent Letterenfestival op 14 september

  Op zaterdag 14 september vindt het eerste Groningse Letterenfestival plaats. Een dag waarop de Faculteit der Letteren van de Rijksuniversiteit Groningen haar deuren opent voor iedereen die belangstelling heeft voor alfa- en cultuurwetenschappen.

 • 05 september 2019

  Willem Wierbos nieuwe huisdichter RUG

  Willem Wierbos (24), student Geneeskunde, is de nieuwe huisdichter van de Rijksuniversiteit Groningen voor het studiejaar 2019-2020. Hij maakte indruk op de jury met zijn gedichten die midden in het studentenleven staan: ‘Willem is niet een dichter...

 • 03 september 2019

  Dictators op het eerste Letterenfestival

  Dictaturen in het Midden-Oosten kennen vele gezichten. Toch is er volgens Kiki Santing een patroon te ontdekken. Op het eerste Letterenfestival vertelt ze er meer over in een korte lezing.