Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Our faculty News News Faculty of Arts

tudenten Journalistiek genomineerd voor NTR Radioprijs

11 augustus 2016

Vijf studenten van de RUG mastertrack Journalistiek (Rose Heijnen, Roos Wiegerink, Priscilla Slomp, Egbert Minnema en Suus Boschloo) zijn genomineerd voor de NTR Radioprijs. Ze hebben hun nominatie te danken aan hun productie van een podcast over slapeloosheid. Ze maakten de podcast in het kader van hun keuzetraject 'geluid'.

Slapen als een roos?

Waarom slaapt de één altijd als een roos en ligt de ander nachtenlang wakker? Wat veroorzaakt slapeloosheid en is er wat aan te doen? De studenten spraken met deskundigen over deze vragen en volgden de slapeloze student Maarten in een poging slapeloosheid te ontrafelen.

De podcast duurt 30 minuten en is te beluisteren via Facebook.

Stemmen

Om de publieksprijs te winnen, kan er gestemd worden in de vorm van Facebook-likes op de pagina van de NTR.

De documentaire Slapeloosheid wordt op 28 augustus om 21 uur uitgezonden in Radio Doc op NPO Radio 1.

Over de NTR Radioprijs

De NTR Radioprijs is een aanmoedigingsprijs voor jonge radiomakers uit Nederland en België. De nominaties zijn bepaald door een onafhankelijke vakjury. Er zijn zeven andere genomineerden. De eerste en tweede prijswinnaar worden bekend gemaakt tijdens een feestelijke bijeenkomst in september. Het programma dat op Facebook de meeste likes krijgt, ontvangt de Publieksprijs. De winnaar kan kiezen uit verschillende prijzen: een montage cursus, professionele opname-apparatuur of een bezoek aan het internationale radiofestival Prix Europa in Berlijn.

RUG Radio
Laatst gewijzigd:21 mei 2019 13:00

Meer nieuws

 • 01 december 2021

  Stratingh: ‘Scheikunstenaar’ die zijn tijd ver vooruit was

  De Groningse hoogleraar scheikunde Sibrand Stratingh bouwde rond 1830 het eerste elektrisch wagentje, een voorloper van de elektrische auto. Ook reed hij met een door stoom aangedreven koets door Groningen. Maar zijn vernieuwende wetenschappelijk...

 • 19 oktober 2021

  De krant in vroeger tijden: schipperen tussen verslag en propaganda

  Al 400 jaar geleden verschenen de eerste kranten in ons land, gevuld met impressies van ooggetuigen. En die waren net zo (on)betrouwbaar als tegenwoordig. Historicus Joop Koopmans vertelt over het nieuws in de vroegmoderne tijd en de overeenkomsten...

 • 04 oktober 2021

  Trial Follow the Money

  Trial Follow the Money: onderzoek naar mensen, systemen en organisaties die zich misdragen en zo schade aanrichten aan de samenleving.