Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Arts Arts Festival

Hoe snel kun jij je tong bewegen?

Demonstratie

Wist jij dat je tong een van de belangrijkste lichaamsdelen is die je gebruikt bij het spreken? En wist jij dat hij voor elke taal en zelfs elk dialect anders beweegt?

In deze demonstratie daagt het Speech Lab Groningen je uit om zo snel mogelijk uitspraakoefeningen te doen. Met behulp van een echoscopie- apparaat dat we onder je kin plaatsen, kun je live zien hoe je tong beweegt tijdens het spreken en krijg je een echte echo van je eigen tong. Durf jij het aan? Doe mee en zie of jij de snelste bent!

Presentatoren

Speech Lab Groningen brengt spraak in beeld met nieuwe technologieën, zoals echoscopie.

Teja Rebernik Teja Rebernik is promovenda aan de Rijksuniversiteit Groningen en houdt zich bezig met neurolinguïstiek. In haar onderzoek kijkt zij naar spraakplanning en -controle in de ziekte van Parkinson.
Hedwig Sekeres Hedwig Sekeres is een studente en onderzoeker aan de Rijksuniversiteit Groningen. Zij heeft een sterke interesse in echoscopie en dialectologie, en kijkt naar taalvariatie binnen het Gronings.
Martijn Wieling Martijn Wieling is bijzonder hoogleraar Nedersaksische/Groningse Taal en Cultuur en universitair hoofddocent Informatiekunde, zijn interessegebied is taalvariatie in brede zin.

Waarom mag je deze demonstratie niet missen?

Wist jij dat je tong een van de belangrijkste lichaamsdelen is die je gebruikt bij het spreken en dat hij voor elk dialect anders beweegt? Met behulp van een echoscopie-apparaat, kun je live zien hoe je tong beweegt tijdens het spreken en krijg je een echte echo van je eigen tong!

Laatst gewijzigd:15 augustus 2019 16:06