Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Groundbreaking Work

@University of Groningen
Groundbreaking WorkNieuws

Wijzigingen fietsroutes en verplaatsing P1, Zernike Campus Groningen

20 april 2017

De voorbereiding voor de bouw van de Feringa Building op de Zernike Campus Groningen betekent dat er vanaf dit moment verkeersaanpassingen nodig zijn. Fietsroutes worden gewijzigd (Nijenborgh zal grotendeels afgesloten zijn) en parkeerterrein P1 wordt verplaatst (en gefaseerd afgebroken). Deze aanpassingen worden in fases uitgevoerd, door Plegt-Vos Bouwgroep, en zullen afgerond zijn in augustus.

Overzicht verkeersaanpassingen:

Overzicht verkeersaanpassingen
Overzicht verkeersaanpassingen
A) Verplaatsing P1

Op de plek van het huidige parkeerterrein P1 zal de Feringa Building (fase 1) worden gebouwd. Daartoe wordt P1 nu verplaatst naar de overzijde van Nijenborgh. Het huidige parkeerterrein wordt gefaseerd afgebroken.
Uitvoering: heden – begin augustus 2017.

B) Verlegging fietsroute Zernikelaan achter bewakingsdienst langs

Om de verkeersveiligheid ten tijde van het extra bouwverkeer te waarborgen, worden fietsers die over de Zernikelaan de campus oprijden voortaan achter het gebouw van de bewakingsdienst geleid (B1 op de tekening). Hierdoor kan bouwverkeer vanaf de Zernikelaan veilig afslaan om Nijenborgh in te rijden en ontstaat een overzichtelijke kruising tussen bouwverkeer en fietsers.
Daarnaast is er per 21 mei geen fietsverkeer meer mogelijk ten noorden van de nieuwe parkeerplaats P1. Deze afslag van de fietsroute (B2 op de tekening) wordt dan afgesloten.
Uitvoering: heden – 21 mei 2017.

C) Verlegging fietsroute vanaf Selwerd

Voor de verkeersveiligheid van fietsers die de route vanuit Selwerd nemen, komt er een tijdelijk fietspad over het nieuwe parkeerterrein P1. Nijenborgh wordt grotendeels afgesloten en is alleen bestemd voor bouwverkeer. Fietsers van en naar Selwerd hebben via het nieuwe fietspad over het parkeerterrein aansluiting op de Zernikelaan.
Uitvoering: per 9 juni
2017.

D) Afsluiting oostzijde Nijenborgh

Tegelijkertijd vervalt ook de fietsroute achter Nijenborgh 4 langs - langs het water aan de oostzijde van de campus. Op die locatie verrijst de Feringa Building. Om het noordelijk deel van de campus te bereiken, gebuiken fietsers de Zernikelaan.
Uitvoering: per 9 juni 2017 .


Waar komt de Feringa Building te staan:

____________________________
Groundbreaking Work

@University of Groningen

Laatst gewijzigd:07 september 2017 13:28
printOok beschikbaar in het: English

Meer nieuws

 • 11 september 2018

  Van Klokhuis-vraag naar Veni-subsidie

  Als kind was Jorrig Vogels al gefascineerd door taal en vergeleek hij de verschillende woorden voor ingrediënten op verpakkingen. Een jaar terug sleepte de taalonderzoeker een Veni-beurs in de wacht. ‘Taal heeft iets telepathisch: het beeld dat ík in...

 • 07 september 2018

  Constructief overleg – gezamenlijke overeenkomst

  Na een intensief en constructief gesprek met de actievoerende studenten van studentenpartij DAG en ROOD (jongeren SP) is donderdagavond een gezamenlijke overeenkomst bereikt op vier punten, vooral gericht op de lange termijn.

 • 04 september 2018

  Weg met die systeemplafonds

  Als Zuidlarens jongetje vond hij al die oude gebouwen in de stad Groningen maar niks. De interesse in historische panden kwam pas later, tijdens zijn studie Bouwkunde. Als bouwkundige is René Bosscher nu verantwoordelijk voor de buitenkant van de gebouwen...

Volg ons opfacebook instagram