Skip to ContentSkip to Navigation
Groundbreaking WorkOnderdeel van Rijksuniversiteit Groningen

Groundbreaking Work

@Zernike Campus Groningen
@Zernike Campus GroningenDuurzaam bouwen

Duurzaam Bouwen

BREEAM NL
BREEAM NL

Duurzaamheid is één van de speerpunten van de Rijksuniversiteit Groningen. De duurzaamheid van een gebouw heeft niet alleen betrekking op duurzame ontwikkeling, bouw en duurzaam gebruik, maar ook op het duurzaam slopen van een gebouw als het hier aan toe is.

Alle nieuwbouw- en renovatiewerkzaamheden nemen duurzame materialen, toekomstbestendige concepten en flexibele lay-outs als basis. Op de langere termijn zal duurzaam bouwen leiden tot een verlaging van de totale gebruikskosten. Sinds kort richt Groningen zich met duurzaam bouwen ook op het ontwerpen van aardbevingsbestendige gebouwen. De Rijksuniversiteit Groningen verwerkt in haar ontwerpen voor nieuwbouw en grootschalige renovatieprojecten de nieuwste inzichten op het gebied van veilige en verantwoorde bouw in aardbevingsgebieden (zoals Groningen).

EAE
Energy Academy Europe

Het nieuwe gebouw van Energy Academy Europe is zelf een lichtend voorbeeld van duurzaamheid: het maakt op innovatieve wijze gebruik van hernieuwbare energiebronnen, en dankzij een lowtech strategie (waarbij optimaal gebruik wordt gemaakt van de natuurlijke elementen aarde, water, lucht en zon) wordt er bespaard op energie en gebruikskosten. Het gebouw biedt daarnaast hoogwaardige faciliteiten, waaronder verschillende laboratoria. > Klik hier voor nog meer duurzame oplossingen.

Dit ambitieuze gebouw belooft het meest duurzame onderwijsgebouw van Nederland te worden. De BREEAM-score 'Outstanding' ('uitmuntend') stelt zeer hoge eisen aan duurzaamheid en energiegebruik.
Doelstelling: BREEAM-NL Outstanding
★★★★★

Feringa Building
Feringa Building | 2017 - 2021

Thermisch comfort, volop natuurlijk daglicht en energieprestatie staan bij dit zeer duurzame gebouw voorop.

____________________________
Groundbreaking Work

@Zernike Campus Groningen

2015-2016 | Energy Academy Europe (completed)
2017-2018 | Feringa Building - phase I
2019-2022 | Feringa Building - phase II

Laatst gewijzigd:20 januari 2017 10:03
printOok beschikbaar in het: English
Volg ons opfacebook