Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Information for new students

Sociologie

Bachelor

Welkom bij de bacheloropleiding Sociologie aan de aan de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen van de Rijksuniversiteit Groningen. Via deze pagina brengen we je op de hoogte van alle belangrijke informatie over de start van je studie.

Studiestartweek: 2 t/m 6 september 2024

Introductiebijeenkomsten

Bijeenkomst

Datum

Locatie

Welkom en informatie studieprogramma
Maandag
4 september
9:00-10:00 uur
Muntinggebouw,
zaal M0161 (Kouwerzaal)
Project: tussen geld en geluk, bibliotheekinstructie
Woensdag
6 september
15:00-17:00 uur
Muntinggebouw,
zaal M0161 (Kouwerzaal)
Voordat je start (to-do-list)

Voordat je start (to-do-list)

Doorloop voordat je start met je studie de to-do list.

Studievereniging Sociëtas

Studievereniging Sociëtas

Sociëtas is de studievereniging voor sociologiestudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. Sociëtas organiseert inhoudelijke, carrièregerichte activiteiten, maar ook sociale informele activiteiten voor studenten. Hiermee proberen wij een waardevolle toevoeging te zijn naast de studie. 

Wil jij bij deze activiteiten aanwezig zijn? Dit kan heel makkelijk door lid te worden van Sociëtas. Je kan lid worden door je hiervoor via www.svsocietas.nl in te schrijven of via de inschrijflink leden.conscribo.nl/societas/inschrijfformulier. Je ontvangt dan een bevestigingsmail met betalingsgegevens, zodat alles zo snel mogelijk voor jou geregeld kan worden. De kosten bedragen eenmalig €50,- voor reguliere studenten en €30,- voor schakelstudenten. Je lidmaatschap is geldig voor de rest van je studietijd bij sociologie!

Commissies van Sociëtas

Alle activiteiten bij Sociëtas worden georganiseerd door één van de elf commissies die de studievereniging rijk is. Als actief lid zet je je met jouw commissie naar keuze in om de leukste en meest gevarieerde activiteiten te organiseren en leer je iedereen meteen goed kennen. Op maandag 4 september kun je op de commissiemarkt antwoord krijgen op alle vragen die je hebt of gewoon rustig rondkijken om te ontdekken of dit iets voor je is. Op onze website www.svsocietas.nl en in het introductieboekje vind je meer informatie over de verschillende commissies.

Let op: het is niet verplicht om actief lid te worden!

Links en contact

Studeren aan de Rijksuniversiteit Groningen


Veelgestelde vragen (FAQ)

Studeren met een ondersteuningsvraag

Heb je na het raadplegen van de FAQ nog vragen, dan kun je terecht bij:

  • de Onderwijsbalie van de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen ((informatie over o.a. studieprogramma, vakintekening, vrijstellingen, afspraak met een studieadviseur)

Infonet GMW 
Na inschrijving beschikbaar

Social media
.
.
Laatst gewijzigd:06 mei 2024 15:00