Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFaculteit Gedrags- en MaatschappijwetenschappenInformatie voor aankomende GMW-studenten

Psychologie

Bachelor

Bekijk deze pagina regelmatig. In de aanloop naar het studiejaar 2018-2019 zal hier alle informatie over de studiestartweek en introductie-activiteiten worden geplaatst!

Studiestartweek eerstejaars

Let op: kijk voor informatie over het Engelse bachelor programma Psychologie op www.rug.nl/gmw/start-up-info/psy/international-bachelor.

Studievereniging

VIP is de studievereniging voor psychologiestudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. VIP heeft als doel psychologiestudenten ondersteuning te bieden bij hun studie en hen onderling te verbinden. ‚ÄčIn de brieven hieronder lees je meer over de vereniging en alle activiteiten. Ook vind je veel informatie op de website.

Documenten

  • Studiegids 2018-2019. Er wordt van je verwacht dat je de regels en richtlijnen die in de studiegids staan kent. We raden je aan de algemene informatie, informatie over de opleiding, de vakken en de regels en richtlijnen te bestuderen voor de start van het semester. Op die manier ben je goed voorbereid op de eerste weken, weet je wat je kunt verwachten en kun je een planning maken.

    Vanaf studiejaar 2018-2019 worden er bij GMW geen studiegidsen meer gemaakt. Alle informatie die voorheen in de studiegids stond wordt gedurende de zomer overzichtelijk op het intranet voor studenten van GMW te vinden zijn.
    Kijk op www.rug.nl/gmw/education/study-guide voor de actuele stand van zaken.
  • Kijk voor (Engelse) uitleg over de Student Portal, Progress-WWW (inschrijving vakken), Ocasys (rooster samenstellen) op www.rug.nl/gmw/start-up-info/handige-tips!
  • Academische jaarkalender 2018-2019 (overzicht van de onderwijsperiodes, tentamenweken en vakanties)

Links:

Faculteit GMW

Faciliteiten

Welcoming Party voor alle eerstejaars studenten


Universiteit

Contact

Onderwijsbalie GMW

Heymansgebouw
1e verdieping (via de bibliotheek)
Grote Kruisstraat 2/1,
9712 TS Groningen
Tel: 050-363 6301

Openingstijden onderwijsbalie GMW: Van 30 juli t/m 19 augustus 2018 is de onderwijsbalie elke werkdag telefonisch te bereiken van 09.00-12.00 en 13.00-16.00 uur. De onderwijsbalie GMW is in deze weken geopend op dinsdag en donderdag van 10.00-12.00 uur. Gedurende de maanden juli en augustus kun je contact opnemen met de opleiding via: Onderwijsbalie Faculteit GMW, tel: 050-363 6301, email: owbalie.gmw@rug.nl.

Vragen over de opleidingen aan de faculteit GMW: www.rug.nl/gmw/vraagenantwoord.

Boeken

Wil je je alvast een beetje voorbereiden? In de studiegids vind je bij bijna ieder vak een lijst met de bijbehorende literatuur. Let op: de literatuur voor het nieuwe studiejaar kan wijzigen in de nieuwe studiegids. Bovendien bestaat in september is de mogelijkheid om de boeken met korting aan te schaffen (via de VIP, de studievereniging van psychologie).

Veel literatuur bij de opleiding Psychologie is in het Engels. Wanneer je nog niet veel Engelse boeken hebt gelezen is het goed om daar alvast mee te beginnen. Lees bijvoorbeeld eens een van populair-wetenschappelijk boeken. Zo leer je op een leuke manier alvast wat over psychologie, bijvoorbeeld op het strand!

Op de blog Mindwise staan alvast een aantal favoriete zomerboeken in het Engels: http://mindwise-groningen.nl/summer-reading-2018.

Informatie voor ouderejaars studenten

Schrijf je op tijd in!
Schrijf je op tijd in!
Laatst gewijzigd:14 november 2018 13:54