Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesInformation for new students at the Faculty of Behavioural and Social Sciences

Psychologie

Bachelor

Bekijk deze pagina regelmatig. In de aanloop naar het studiejaar 2019-2020 zal hier alle informatie over de studiestartweek en introductie-activiteiten worden geplaatst!

Studiestartweek eerstejaars

Let op: kijk voor informatie over het Engelse bachelor programma Psychologie op www.rug.nl/gmw/start-up-info/psy/international-bachelor.

  • Uitnodiging voor de eerstejaars introductiecolleges met verdere informatie over de studiestartweek. Je wordt geacht hierbij aanwezig te zijn; er zal veel praktische informatie over de studie gegeven worden.
  • Rooster studiestartweek Psychologie: alle bijeenkomsten op een rijtje.

Studievereniging

VIP is de studievereniging voor psychologiestudenten aan de Rijksuniversiteit Groningen. VIP heeft als doel psychologiestudenten ondersteuning te bieden bij hun studie en hen onderling te verbinden. ‚ÄčIn de brieven hieronder lees je meer over de vereniging en alle activiteiten. Ook vind je veel informatie op de website.

  • Informatie over de VIP (inschrijfdag, korting op boeken).
  • Informatie over de DIESweek en het introductiekamp VIP.

Documenten

  • Er wordt van je verwacht dat je op de hoogte bent van de algemene informatie, informatie over je opleiding, vakken en de regels en richtlijnen. Deze informatie vind je op student.portal.rug.nl/infonet/studenten/gmw/studyinfo .
  • Snelstartgids faculteit GMW: belangrijke informatie voor de eerste weken
  • Kijk voor (Engelse) uitleg over de Student Portal, Progress-WWW (inschrijving vakken), Ocasys (rooster samenstellen) op www.rug.nl/gmw/start-up-info/handige-tips!
  • Academische jaarkalender 2019-2020 (overzicht van de onderwijsperiodes, tentamenweken en vakanties)

Video tutorials

Links:

Faculteit GMW

Contact

Onderwijsbalie GMW

Heymansgebouw
1e verdieping (via de bibliotheek)
Grote Kruisstraat 2/1,
9712 TS Groningen
Tel: 050-363 6301
e-mail: owbalie.gmw@rug.nl.

Openingstijden onderwijsbalie GMW.

Vragen over de opleidingen aan de faculteit GMW: www.rug.nl/gmw/vraagenantwoord.

Boeken

Wil je je alvast een beetje voorbereiden? In Ocasys vind je bij bijna ieder vak de bijbehorende literatuur. Let op: de literatuur voor het nieuwe studiejaar kan nog wijzigen . Bovendien bestaat in september is de mogelijkheid om de boeken met korting aan te schaffen (via de VIP, de studievereniging van psychologie).

Veel literatuur bij de opleiding Psychologie is in het Engels. Wanneer je nog niet veel Engelse boeken hebt gelezen is het goed om daar alvast mee te beginnen. Lees bijvoorbeeld eens een van populair-wetenschappelijk boeken. Zo leer je op een leuke manier alvast wat over psychologie, bijvoorbeeld op het strand!

Op de blog Mindwise staan alvast een aantal favoriete zomerboeken in het Engels: http://mindwise-groningen.nl/summer-reading-2018.

Informatie voor ouderejaars studenten

  • Overzicht startbijeenkomsten studiestartweek bachelor Psychologie. Uitnodigingen voor de introductiecolleges staan op de student portal in de bachelor community.
Schrijf je op tijd in!
Schrijf je op tijd in!
Laatst gewijzigd:02 mei 2019 11:52