About usFaculty of Behavioural and Social Sciences

Jasperina Brouwer awarded VENI

16 July 2019
Dr. Jasperina Brouwer

Jasperina Brouwer receives a VENI grand for her project Back to Nightingale: A social network perspective on the development of professional commitment in nurses.

Prematurely leaving a profession due to declining professional commitment creates labour shortage concerns in nursing. In her project, Jasperina Brouwer, aims to understand the role of social support in dealing with work experiences and the effect it has on professional commitment. Using a smartphone app and interviews data is gathered on social networks, experiences and commitment.

Brouwer is one of 13 researchers that have been awarded a Veni grant. VENI grants are intended for researchers who have recently gained a PhD and have significant and original talent for innovative research. The grant is up to € 250,000 and offers these young researchers the chance to develop their ideas over the next three years.

Last modified:16 July 2019 3.03 p.m.
printView this page in: Nederlands

More news

• 08 October 2019

Goed en slecht nieuws over de flexplek

Steeds meer mensen werken in een ‘activiteitgerelateerde’ werkomgeving, waar ze geen vaste plek hebben maar flexibel gebruik kunnen maken van verschillende soorten plekken. Het is een prima concept, maar de uitvoering laat helaas vaak te wensen over...

• 03 October 2019

Zaterdag 5 oktober: Weekend van de Wetenschap - Faculteit GMW open

Tijdens Weekend van de Wetenschap / Zpannend Zernike ervaar je bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beinvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

• 27 September 2019

Prof. Marleen Janssen awarded Royal Decoration

On Friday 27 September, Prof. H.J.M. Janssen was appointed Knight of the Order of the Netherlands Lion. The Mayor of Heerenveen Tjeerd van der Zwan presented the award in Het Kasteel In Groningen.