Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Onderwijs

Vera Snippe

Masterambassadeur Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen en LVHO in de Bètawetenschappen (track scheikunde)
Vera Snippe, student LVHO in de Bètawetenschappen, track scheikunde
Vera Snippe, student LVHO in de Bètawetenschappen, track scheikunde

Over Vera

Ik ben Vera Snippe en ik volg de master LVHO in de Bètawetenschappen. Ik loop op het moment stage op de RSG Simon Vestdijk in Harlingen waar ik Scheikunde en NASK aan 2 en 4 VWO geef. Het onderwijs trok mij altijd al wel: ik gaf al vaak bijles en examentraining, dus de Lerarenopleiding was een logische stap. Maar omdat ik eerst wat breder wilde kijken, heb ik na mijn bachelor eerst de master Biologie gedaan. Ik kwam er eigenlijk al snel achter dat op het lab werken niet helemaal mijn ding is, dus ben ik daarna begonnen aan de Lerarenopleiding. En dat past veel beter bij me.

Noem het een soort idealisme, maar voor mij is het belangrijk dat ik iets bijdraag aan de wereld, en die kans heb ik als docent. Je speelt best een grote rol in het leven van een leerling, en je kunt een behoorlijke impact hebben. Dat maakt het wel spannend, maar het motiveert me ook.

Pubers zijn een ontzettend leuke doelgroep: ze denken soms dat ze al heel veel weten, maar ze zijn ook nog heel veel aan het ontdekken over zichzelf en over de wereld. En daardoor kun je, als je een goede docent bent, heel veel interesses en enthousiasme bij ze aanwakkeren. En dat is uiteindelijk wel waar ik energie uit haal: iets positiefs bij mijn leerlingen naar boven halen. Het is ontzettend fijn om te horen van mijn leerlingen dat ze iets begrijpen, vooral bij zo’n vak als Scheikunde.

Laatst gewijzigd:20 februari 2020 13:32