Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding Onderwijs

Anike Knapper

Masterambassadeur Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen en LVHO in de Bètawetenschappen (track biologie)
Anike: "Onderwijs is mooi omdat het de ogen van leerlingen opent."
Anike: "Onderwijs is mooi omdat het de ogen van leerlingen opent."

Over Anike

Ik ben Anike Knapper en ik zit in het tweede jaar van de master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen. Wanneer ik afstudeer heb ik een eerstegraads bevoegdheid als docent biologie.

Biologiedocent leek me al heel lang leuk om te worden, omdat ik jonge mensen kan vertellen over hun eigen ontwikkeling, over hoe hun lichaam werkt, hoe we ons lichaam en alles om ons heen continu beïnvloeden en hoe we afhankelijk zijn van onze omgeving. Het onderwijs in het algemeen vind ik mooi omdat alle verschillende vakken de ogen openen van leerlingen. Ze leren de wereld op veel verschillende manieren zien – op manieren die ze niet in hun eentje zouden ontdekken. Ik kan de leerlingen heel veel leren, en ze begeleiden, maar tegelijkertijd leer ik door de ogen van een leerling te kijken.

Bij de lerarenopleiding leer je onder andere over vakdidactiek: hoe pak je bepaalde leermoeilijkheden bij jouw vak goed aan? Je krijgt een beeld van wat het hele onderwijs is en leert hier ook kritisch naar te kijken. Er is veel begeleiding in jouw persoonlijke ontwikkeling tot docent doordat je een eigen vakcoach hebt op je stageschool. Samen met andere stagiaires deel je wekelijks lief en leed, bespreek je elkaars leerprocessen en help je elkaar volgende stappen te maken.

Al met al is het een persoonlijk leerproces in een vol programma zodat je bij je afstuderen zelfverzekerd kunt starten als docent!

Laatst gewijzigd:26 februari 2020 15:06