Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding

Onderwijscongres: Dag van de Vakdidactiek

02 juli 2019


Op vrijdag 5 juli aanstaande organiseren de lerarenopleidingen van NHL Stenden Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen voor de tweede keer de Dag van de Vakdidactiek. Tijdens dit unieke evenement komen ruim 400 docenten, studenten en opleiders uit Noord-Nederland samen om ervaringen en good practices te delen over het onderwijs.

Thema van dit evenement: ‘Haal meer uit je vak!’

De deelnemers delen hun ervaringen, ontwikkelen samen onderwijs en raken geïnspireerd voor het komende schooljaar door een boeiende keynote over lesgeven in de onzekere onderwijswereld. Daarnaast biedt het programma mooie workshops en verrassende ‘parels uit de praktijk’ waarmee de deelnemers aan de slag kunnen om samen onderwijs te ontwikkelen. De Dag van de Vakdidactiek heeft het karakter van een onderwijsfestival met onder andere live muziek verzorgd door leerlingen van het Harens Lyceum.

Expertisecentrum Vakdidactiek Noord, het samenwerkingsverband van de lerarenopleidingen van het Noorden, heeft als motto: ‘Samen staan we sterk voor goed onderwijs in het Noorden’. De dag vindt plaats op vrijdag 5 juli op het Harens Lyceum, Kerklaan 39 te Haren.

U bent van harte uitgenodigd om de Dag van de Vakdidactiek, of een gedeelte hiervan, bij te wonen.

Programma
08:30 – 09:15 uur          Inloop met koffie en live muziek

09:15 – 09:45 uur          Plenaire opening

10:00 – 12:30 uur          Vakspecifiek programma

12:30 – 13:30 uur          Lunch

13:30 – 14:30 uur          Vakoverstijgend programma

14:30 – 15:00 uur          Koffie/thee pauze

15:00 – 16:30 uur          Posterpresentaties onderzoek en Parels uit de praktijk

16:30 – 17:15 uur          The Solution Room | door Eric de Groot

17:15 – 18:00 uur          Borrel en live muziek

Meer informatie over het evenement: https://dagvandevakdidactiek.nl/

Laatst gewijzigd:13 juli 2021 09:18

Meer nieuws

 • 10 mei 2023

  Meer eenzaamheid bij ouderen met migratieachtergrond

  Oudere migranten, met name Marokkaanse en Turkse ouderen, voelen zich eenzamer dan ouderen zonder migratieachtergrond. Uit het onderzoek van Rowan ten Kate blijkt dat het een gevolg is van gevoelens van verlies naar het geboorteland en...

 • 09 mei 2023

  Last van een terror-manager?

  De kans is groot dat je er ooit mee te maken krijgt: een leidinggevende die jou of een collega tot mikpunt maakt. Organisatiepsycholoog Barbara Wisse doet onderzoek naar dit letterlijk ziekmakend gedrag en legt uit wat je er tegen kunt doen.

 • 18 april 2023

  Nardi Steverink geeft ouderen met cursus meer grip op leven

  Gezond en gelukkig ouder worden? Het is niet alleen een kwestie van goede genen, maar ook van zelf de regie over je leven nemen, zo blijkt uit het onderzoek van socioloog Nardi Steverink. Om mensen hierbij te helpen ontwikkelde ze de cursus GRIP en...