Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesLerarenopleiding

Onderwijscongres: Dag van de Vakdidactiek

02 juli 2019


Op vrijdag 5 juli aanstaande organiseren de lerarenopleidingen van NHL Stenden Hogeschool en de Rijksuniversiteit Groningen voor de tweede keer de Dag van de Vakdidactiek. Tijdens dit unieke evenement komen ruim 400 docenten, studenten en opleiders uit Noord-Nederland samen om ervaringen en good practices te delen over het onderwijs.

Thema van dit evenement: ‘Haal meer uit je vak!’

De deelnemers delen hun ervaringen, ontwikkelen samen onderwijs en raken geïnspireerd voor het komende schooljaar door een boeiende keynote over lesgeven in de onzekere onderwijswereld. Daarnaast biedt het programma mooie workshops en verrassende ‘parels uit de praktijk’ waarmee de deelnemers aan de slag kunnen om samen onderwijs te ontwikkelen. De Dag van de Vakdidactiek heeft het karakter van een onderwijsfestival met onder andere live muziek verzorgd door leerlingen van het Harens Lyceum.

Expertisecentrum Vakdidactiek Noord, het samenwerkingsverband van de lerarenopleidingen van het Noorden, heeft als motto: ‘Samen staan we sterk voor goed onderwijs in het Noorden’. De dag vindt plaats op vrijdag 5 juli op het Harens Lyceum, Kerklaan 39 te Haren.

U bent van harte uitgenodigd om de Dag van de Vakdidactiek, of een gedeelte hiervan, bij te wonen.

Programma
08:30 – 09:15 uur          Inloop met koffie en live muziek

09:15 – 09:45 uur          Plenaire opening

10:00 – 12:30 uur          Vakspecifiek programma

12:30 – 13:30 uur          Lunch

13:30 – 14:30 uur          Vakoverstijgend programma

14:30 – 15:00 uur          Koffie/thee pauze

15:00 – 16:30 uur          Posterpresentaties onderzoek en Parels uit de praktijk

16:30 – 17:15 uur          The Solution Room | door Eric de Groot

17:15 – 18:00 uur          Borrel en live muziek

Meer informatie over het evenement: https://dagvandevakdidactiek.nl/

Laatst gewijzigd:02 juli 2019 08:59

Meer nieuws

 • 08 oktober 2019

  Goed en slecht nieuws over de flexplek

  Steeds meer mensen werken in een ‘activiteitgerelateerde’ werkomgeving, waar ze geen vaste plek hebben maar flexibel gebruik kunnen maken van verschillende soorten plekken. Het is een prima concept, maar de uitvoering laat helaas vaak te wensen over...

 • 03 oktober 2019

  Zaterdag 5 oktober: Weekend van de Wetenschap - Faculteit GMW open

  Tijdens Weekend van de Wetenschap / Zpannend Zernike ervaar je bij de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen (GMW) van de Rijksuniversiteit Groningen wat gedrag is en hoe het ons beinvloedt in al ons denken, leren en samenleven.

 • 27 september 2019

  Prof.dr. Marleen Janssen koninklijk onderscheiden

  Vrijdag 27 september werd prof.dr. H.J.M. Janssen koninklijk onderscheiden tot Ridder in de Orde van de Nederlandse Leeuw. Burgemeester Tjeerd van der Zwan van de gemeente Heerenveen decoreerde haar om 12.30 uur in Het Kasteel te Groningen, voorafgaand...