Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesLerarenopleiding

050 Education Meet-up: VR in het onderwijs

14 maart 2019

Even naar Florence om de stijlkenmerken van de Renaissance te bekijken. De opbouw van een scheikundig molecuul van alle kanten analyseren. Of voor een (virtueel) klaslokaal staan met leerlingen die dansen op tafel. Virtual reality heeft ongekende mogelijkheden voor het onderwijs.

Daarom organiseert de Lerarenopleiding van de Rijksuniversiteit Groningen op 8 april de eerste 050 Education Meet-up in het VR-lab van de RUG. We starten om 15.30 met Winand Slingenbergh van Fablab Groningen, die veel ervaring heeft met VR in het onderwijs. Hij geeft een inkijkje in de manieren waarop je VR effectief kunt toepassen binnen of buiten je lessen. Vervolgens kun je zelf het VR-lab in om te ervaren wat er al mogelijk is - of in de nabije toekomst werkelijkheid wordt.

We eindigen met een borrel waar je je ervaringen kunt uitwisselen. Entree is gratis. Wel moet je je hier even aanmelden in verband met de catering.

15.00-15.30 Inloop

15.30: Inspiratiesessie Winand Slingenbergh en verkennen van VR-lab.

Laatst gewijzigd:29 maart 2019 11:07

Meer nieuws

 • 02 december 2019

  Podcast ‘In de Wetenschap’ met Caspar van den Berg

  In de Wetenschap is de podcast van de Rijksuniversiteit Groningen. Hierin hoor je interviews met onderzoekers, nieuws en reportages uit de Groningse academische wereld. De podcast is er voor iedereen die geïnteresseerd is in wetenschap en academisch...

 • 28 november 2019

  Edelherten reageren amper op wolvenurine in Nederland en Polen

  Grote carnivoren zoals wolven keren langzamerhand terug naar West-Europa, waaronder Nederland. Edelherten hebben hier ruim een eeuw in afwezigheid van wolven geleefd. De geur van wolvenurine maakt hen hierdoor niet waakzamer, laten onderzoekers van...

 • 28 november 2019

  Accreditatie voor studentenvereniging Vindicat

  De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen (HG) nemen het advies van de Accreditatiecommissie Studentenorganisaties over om studentenvereniging Vindicat atque Polit weer te accrediteren.