Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesLerarenopleiding

Masterclass Lerarenopleiding Alfa & Gamma

Wanneer:wo 04-12-2019 14:00 - 17:00
Waar:Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220 Groningen
Docent Cees Draaijer (links) tijdens een les
Docent Cees Draaijer (links) tijdens een les

Kriebelt het om docent te worden in het voortgezet onderwijs, maar twijfel je nog? Wil je een beeld krijgen van de masters LVHO of Educatie in de Taal- en Cultuurwetenschappen of Mens- en Maatschappijwetenschappen? Of praten met docenten en studenten? Kom dan naar de Masterclass van de Lerarenopleiding. In één middag krijg je een goed beeld van de diversiteit aan colleges en het inspirerende vak van docent.

Wanneer? Woensdag 4 december, 14.00-17.00

Waar? Willem Lodewijk Gymnasium, Verzetsstrijderslaan 220 Groningen

Let op: schrijf je wel even in!

Programma

Docent: een waardevol beroep

Hoe is het eigenlijk om docent te zijn? Is het te leren of moet je het in je hebben? Wat zijn de mooiste momenten in het docentschap? Is de werkdruk echt zo hoog? En hoeveel verdien je eigenlijk? Studieadviseur en vakdidacticus aardrijkskunde Chris Diederiks schetst zijn ervaringen met het onderwijs en beantwoordt je vragen over het beroep van docent.

Vakdidactiek

Hoe komt jouw schoolvak in de hoofden en harten van leerlingen terecht? En hoe hoe kun je dit doen in een klas met 32 pubers? Dit is waar de colleges vakdidactiek over gaan. Dynke van der Wijk, vakdidacticus klassieke talen, legt uit wat vakdidactiek is en hoe je hierdoor lessen kunt ontwerpen waarbij leerlingen op het puntje van hun stoel zitten.

Communicatie in de klas

Hoe pak je de regie als je de klas binnenloopt? Hoe stuur je het gedrag van de leerlingen door jouw non-verbale communicatie? Dit kun je leren! Tijdens deze korte training geeft theatercoach Henrike Cuperus je hierin aanwijzingen. We eindigen met een informele lunch met studenten en docenten. Het precieze programma en de locaties ontvang je na aanmelding per mail.

Ervaringen van vorig jaar: “Van een mogelijkheid die ik nog niet wou afstrepen is het naar een serieuze optie gegaan.” “Ik had me al ingeschreven voor de Lerarenopleiding. Maar ik vond de Masterclass zo leuk dat ik bij mezelf merk dat ik er nu echt veel zin in heb gekregen.”

Heb je vragen over de Masterclass? Neem dan contact op met Ricus Dullaert (h.f.m.dullaert@rug.nl). Voor inhoudelijke vragen over het programma van de Lerarenopleiding kun je contact opnemen met studieadviseur Chris Diederiks (h.c.diederiks rug.nl).