Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesLerarenopleiding

Masterclass Lerarenopleiding Bèta

Wanneer:wo 11-12-2019 14:00 - 17:00
Waar:Linneausborg - 5173.141
Docent natuurkunde Cees Draaijer (links) tijdens de les
Docent natuurkunde Cees Draaijer (links) tijdens de les

Kriebelt het om docent in een van de bètavakken te worden, maar twijfel je nog? Wil je een beeld krijgen van de eenjarige Master LVHO in de Bètawetenschappen of de tweejarige Master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen? Of praten met docenten en studenten? Kom dan naar de Masterclass van de Lerarenopleiding. In één middag krijg je een goed beeld van de diversiteit aan colleges en het inspirerende vak van docent.

Wanneer? Woensdag 11 december, 14.00-17.00

Waar? Linneausborg - 5173.141

Let op: schrijf je wel even in!

NB: voor alfa's en gamma's is er een Masterclass op 4 december.

Programma

Docent: een waardevol beroep

Hoe is het eigenlijk om docent te zijn? Is het te leren of moet je het in je hebben? Wat zijn de mooiste momenten in het docentschap? Is de werkdruk echt zo hoog? En hoeveel verdien je eigenlijk? Oud-docent Ricus Dullaert schetst zijn ervaringen met het onderwijs en beantwoordt je vragen over het beroep van docent.

Vakdidactiek

Hoe komt jouw schoolvak in de hoofden en harten van leerlingen terecht? En hoe hoe kun je dit doen in een klas met 32 pubers? Dit is waar de colleges vakdidactiek over gaan. Alex van den Berg, vakdidacticus scheikunde en leraar in het voortgezet onderwijs, legt uit wat vakdidactiek is en hoe je hierdoor lessen kunt ontwerpen waarbij leerlingen op het puntje van hun stoel zitten.

Communicatie in de klas

Hoe pak je de regie als je de klas binnenloopt? Hoe stuur je het gedrag van de leerlingen door jouw non-verbale communicatie? Dit kun je leren! Tijdens deze korte training geeft theatercoach Henrike Cuperus je hierin aanwijzingen. We eindigen met een informele lunch met studenten en docenten. Het precieze programma en de locaties ontvang je na aanmelding per mail.

Ervaringen van vorig jaar: “Van een mogelijkheid die ik nog niet wou afstrepen is het naar een serieuze optie gegaan.” “Ik had me al ingeschreven voor de Lerarenopleiding. Maar ik vond de Masterclass zo leuk dat ik bij mezelf merk dat ik er nu echt veel zin in heb gekregen.”

Heb je vragen over de Masterclass? Neem dan contact op met Ricus Dullaert (h.f.m.dullaert@rug.nl). Voor inhoudelijke vragen over het programma van de Lerarenopleiding kun je contact opnemen met studieadviseur Chris Diederiks (h.c.diederiks rug.nl).