Skip to ContentSkip to Navigation
About usFaculty of Behavioural and Social SciencesLerarenopleiding

Masterclass Lerarenopleiding

Wanneer:wo 08-05-2019 10:00 - 13:00
Waar:Muntinggebouw, M.0061, Grote Kruisstraat 2/1 Groningen
Een student van de Lerarenopleiding loopt uitgebreid stage
Een student van de Lerarenopleiding loopt uitgebreid stage

Masterclass

Lijkt het onderwijs je wat - maar twijfel je nog of de Lerarenopleiding wat voor jou is? Kom dan naar de Masterclass Lerarenopleiding op 8 mei (10.00-13.00)! Je krijgt een overzicht van de veelzijdigheid van de eenjarige master LVHO (die je kunt volgen als je al een master hebt behaald) en de tweejarige master Educatie (na je bachelor). En je ontmoet studenten, alumni en docenten van de opleiding.

Programma

9.45 - 10.00 Inloop

10.00-10.15 Introductie

10.15-11.00 College filosofie van het onderwijs

Wat is het doel van onderwijs? Wanneer is onderwijs goed? En wat is een goede docent? Vakdidacticus filosofie en docent pedagogiek Eva-Anne le Coultre stelt vragen waar je niet elke dag bij stilstaat - maar die essentieel zijn bij je vorming als docent.

11.00-11.30: Vakdidactiek

Hoe komt jouw schoolvak in de hoofden en harten van leerlingen terecht? En hoe hoe kun je dit doen in een klas met 32 pubers? Dit is waar de colleges vakdidactiek over gaan. Dr. Tim Huijgen, zelf vakdidacticus en leraar in het voortgezet onderwijs, legt uit wat vakdidactiek is en hoe je hierdoor lessen kunt ontwerpen waarbij leerlingen op het puntje van hun stoel zitten.

11.30-12.30: Communicatie in de klas

Hoe pak je de regie als je de klas binnenloopt? Hoe stuur je het gedrag van de leerlingen door jouw non-verbale communicatie? Dit kun je leren! Tijdens deze korte training geeft theatercoach Henrike Cuperus je hierin aanwijzingen.

12.30-13.00: Lunch met studenten en docenten

Inschrijven

Helaas is het maximum aantal inschrijvingen voor deze Masterclass bereikt. Stuur een mail aan Margriet Stel (m.stel@rug.nl), dan zet zij je op de reservelijst.

Voor inhoudelijke vragen over het programma van de Lerarenopleiding kun je contact opnemen met studieadviseur Chris Diederiks (h.c.diederiks@rug.nl).