Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Lerarenopleiding

Masterclass Lerarenopleiding Bèta

Wanneer:di 18-04-2023 14:00 - 17:00
Waar:EA 5159.0010 (Energy Academy)
Docent natuurkunde Cees Draaijer (links) tijdens de les
Docent natuurkunde Cees Draaijer (links) tijdens de les

Kriebelt het om docent in een van de bètavakken te worden, maar twijfel je nog? Wil je een beeld krijgen van de eenjarige Master LVHO in de Bètawetenschappen of de tweejarige Master Educatie en Communicatie in de Bètawetenschappen? Of praten met docenten en studenten? Kom dan naar de Masterclass van de Lerarenopleiding. In één middag krijg je een goed beeld van de diversiteit aan colleges en het inspirerende vak van docent.

Wanneer? Dinsdag 18 april, 14.00 - 17.00 uur

Waar? Energy Academy - 5159.0010

Let op: schrijf je wel even in!

Programma

Docent: een waardevol beroep

Hoe is het om docent te zijn? Wat zijn de mooiste momenten van het docentschap? Waar ben je eigenlijk allemaal mee bezig wanneer je voor de klas staat? Een docent uit het voortgezet onderwijs zal ervaringen met je delen, waarbij uiteraard de mogelijkheid is om vragen te stellen. 

Vakdidactiek

Hoe komt jouw schoolvak in de hoofden en harten van leerlingen terecht? En hoe hoe kun je dit doen in een klas met 32 pubers? Dit is waar de colleges Vakdidactiek over gaan. Deniz Haydar, vakdidacticus biologie, legt uit wat vakdidactiek is en hoe je lessen kunt ontwerpen waarbij leerlingen op het puntje van hun stoel zitten.

Communicatie in de klas

Hoe pak je de regie zodra je de klas binnenloopt? Hoe stuur je het gedrag van de leerlingen door jouw non-verbale communicatie? Dit is allemaal te leren! Tijdens een korte training leer je onder begeleiding van theatercoach Henrike Cuperus wat de invloed van jouw lichaamshouding, stemgebruik en communicatie is op leerlingen in de klas.

Ervaringen van vorig jaar: “Van een mogelijkheid die ik nog niet wou afstrepen is het naar een serieuze optie gegaan.” “Ik had me al ingeschreven voor de Lerarenopleiding. Maar ik vond de Masterclass zo leuk dat ik bij mezelf merk dat ik er nu echt veel zin in heb gekregen.”

Heb je vragen over de Masterclass? Neem dan contact op met Anina Westgeest (a.westgeest@rug.nl). Voor inhoudelijke vragen over het programma van de Lerarenopleiding kun je contact opnemen met studieadviseur Anna Verkade (a.t.verkade@rug.nl)