Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Behavioural and Social Sciences Education BSS study choice Students about their studies

Marlien Jonkers

"Het is een aanbeveling om je actief in te zetten voor een studievereniging."

Ik vond orthopedagogiek meteen heel interessant. Er werd op een hele fijne manier lesgegeven, ieder college kwam er een andere docent over zijn of haar specialisme praten zoals: leerstoornissen, gedragsproblemen of delinquent gedrag. Daarvan vind ik vooral gedragsproblemen interessant. Hoe ga je met die kinderen om? Hoe komt een bepaalde stoornis tot uiting?

Marlien, student Orthopedagogiek
Marlien, student Orthopedagogiek

Ik heb door het vak brede kennis gekregen over stoornissen bij kinderen. Wat ik vooral leuk vind is dat mijn vader in die sector werkt. Hij is veel bezig met autistische kinderen, als hij thuis een verhaal vertelt kan ik erover mee denken en praten. Ik merk dat mijn kennis in zekere zin meteen toepasbaar is.

Na mijn eerste jaar had ik net niet genoeg punten om aan het tweede jaar te beginnen, ik moest nog twee vakken halen. Ik heb toen besloten om te solliciteren voor de functie van voorzitter van het bestuur van de studievereniging van pedagogiek: Odiom. En ik ben aangenomen! Ik vind het echt een aanbeveling voor nieuwe studenten om zich actief in te zetten voor een studievereniging: je leert snel veel mensen kennen, leert organiseren en besturen, het staat heel goed op je cv en het is erg gezellig.

We organiseren studiegerelateerde activiteiten, zoals excursies en lezingen, maar ook sociale activiteiten zoals borrels. Iedere eerste maandag van de maand borrelen we in een café. We grappen altijd dat het alarm dat iedere eerste maandag om twaalf uur afgaat ons borrelalarm is.

Laatst gewijzigd:13 juni 2017 15:47