ADHD: Macht en Misverstanden. Laura Batstra

ADHD: Macht en Misverstanden. Laura Batstra
Auteur: Laura Batstra
Uitgever: Lucht
Pagina's: 192
ISBN: 9789492798015
Gepubliceerd:oktober 2017
Er bestaan veel misverstanden over ADHD (Aandachtstekortstoornis met Hyperactiviteit). Zo zou je volgens sommige wetenschappers en psychiaters geboren worden met ADHD, en andere hersenen hebben dan ‘normale’ mensen. Het zou een chronische hersenziekte zijn die medicamenteuze behandeling nodig heeft.
In het boek ADHD: macht en misverstanden ontkracht en weerlegt Laura Batstra deze hardnekkige misverstanden die in stand worden gehouden door onder andere wetenschappers, psychiaters en de farmaceutische industrie.
In de afgelopen decennia is het aantal mensen met ADHD fors gestegen, niet alleen kinderen maar ook steeds meer volwassenen en bejaarden krijgen de diagnose. Volgens Batstra werkt de psychiatrie zelf intensief mee aan het uitbreiden van de doelgroep met onnodige ADHD-classificaties en schadelijke behandelingen met medicijnen als gevolg.
Haar eerdere boek Hoe voorkom je ADHD uit 2012 deed veel stof opwaaien. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor een stevige update. Deze update gaat uitvoerig in op de vele recente ontwikkelingen in ADHD-land, en beschrijft hoe en waarom misverstanden over ADHD blijven bestaan.
ADHD: macht en misverstanden is een aanrader voor elke ouder, leerkracht, volwassene, bejaarde, student en huisarts die te maken heeft met problematisch druk, dwars en dromerig gedrag.
Laatst gewijzigd: | 30 november 2023 12:25 |
Meer nieuws
-
13 oktober 2023
Moniek Tromp benoemd tot Captain of Science van de Topsector Chemie
Prof. dr. Moniek Tromp is door de minister van Economische Zaken en Klimaat benoemd tot Captain of Science van de topsector Chemie. Zij is per 1 juli 2023 de opvolger van prof. dr. ir. Bert Weckhuysen van de Universiteit Utrecht.
-
12 september 2023
Kunst in tijden van AI
Leonardo Arriagada Beltran verrichtte zijn promotieonderzoek op het raakvlak van computergegenereerde kunst en kunstmatige intelligentie, een technologie die voortdurend in ontwikkeling is. Op 21 september a.s. verdedigt hij zijn proefschrift....
-
28 augustus 2023
Harish Vedantham en Casper van der Kooi genomineerd voor Wetenschapstalent 2023.
Harish Vedantham en Casper van der Kooi zijn door New Scientist genomineerd voor Wetenschapstalent 2023. De verkiezing is bedoeld om jonge wetenschappers en hun onderzoek een podium te geven.