Skip to ContentSkip to Navigation
Over ons Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen Boeken

ADHD: Macht en Misverstanden. Laura Batstra

Over de rol van bewust denken
01 oktober 2017
ADHD: Macht en Misverstanden. Laura Batstra

ADHD: Macht en Misverstanden. Laura Batstra

Auteur: Laura Batstra
Uitgever: Lucht
Pagina's: 192
ISBN: 9789492798015

Gepubliceerd:oktober 2017

Er bestaan veel misverstanden over ADHD (Aandachtstekortstoornis met Hyperactiviteit). Zo zou je volgens sommige wetenschappers en psychiaters geboren worden met ADHD, en andere hersenen hebben dan ‘normale’ mensen. Het zou een chronische hersenziekte zijn die medicamenteuze behandeling nodig heeft.

In het boek ADHD: macht en misverstanden ontkracht en weerlegt Laura Batstra deze hardnekkige misverstanden die in stand worden gehouden door onder andere wetenschappers, psychiaters en de farmaceutische industrie.

In de afgelopen decennia is het aantal mensen met ADHD fors gestegen, niet alleen kinderen maar ook steeds meer volwassenen en bejaarden krijgen de diagnose. Volgens Batstra werkt de psychiatrie zelf intensief mee aan het uitbreiden van de doelgroep met onnodige ADHD-classificaties en schadelijke behandelingen met medicijnen als gevolg.

Haar eerdere boek Hoe voorkom je ADHD uit 2012 deed veel stof opwaaien. Nu, vijf jaar later, is het tijd voor een stevige update. Deze update gaat uitvoerig in op de vele recente ontwikkelingen in ADHD-land, en beschrijft hoe en waarom misverstanden over ADHD blijven bestaan.

ADHD: macht en misverstanden is een aanrader voor elke ouder, leerkracht, volwassene, bejaarde, student en huisarts die te maken heeft met problematisch druk, dwars en dromerig gedrag.

Laatst gewijzigd:21 maart 2024 14:34

Meer nieuws

  • 16 april 2024

    RUG ondertekent Barcelona Declaration on Open Research Information

    De Rijksuniversiteit Groningen heeft de Barcelona Declaration on Open Research Information (Verklaring Open Onderzoeksinformatie) officieel ondertekend. Dit wordt gezien als een grote stap richting verantwoordelijke onderzoeksbeoordeling en open...

  • 02 april 2024

    Vliegen op houtstof

    In Makers van de RUG belichten we elke twee weken een onderzoeker die iets concreets heeft ontwikkeld: van zelfgemaakte meetapparatuur voor wetenschappelijk onderzoek tot kleine of grote producten die ons dagelijks leven kunnen veranderen. Zo...

  • 18 maart 2024

    VentureLab North helpt onderzoekers op weg naar succesvolle startups

    Het is menig onderzoeker al overkomen. Tijdens het werken vraag je je opeens af: zou dit niet ontzettend nuttig zijn voor de mensen buiten mijn onderzoeksveld? Er zijn allerlei manieren om onderzoeksinzichten te verspreiden. Denk bijvoorbeeld aan...