Skip to ContentSkip to Navigation
About us Faculty of Philosophy Organization News & Events News News archive

Hanna van Loo wint wetenschapsprijs

18 april 2017
Hanna van Loo

Hanna van Loo, alumna van de Faculteit Wijsbegeerte en Medische Wetenschappen, heeft met haar proefschrift “Data-driven subtypes of major depressive disorder” de Ramaermedaille en een cheque t.w.v. €5000 gewonnen.

Deze wetenschapsprijs wordt door de Nederlandse Vereniging voor Psychiatrie elke twee jaar uitgereikt aan de Nederlander (psychiater) die in de voorgaande twee jaren de meest verdienstelijke bijdrage heeft geleverd op het gebied van de psychiatrische wetenschap en in het bijzonder de klinische psychiatrie. Uit het persbericht van de NVvP:

"Het proefschrift van Hanna van Loo werd verkozen omwille van de zeer heldere en integratieve wijze van denken en schrijven over het heterogene concept van depressie. De combinatie van sterke theorie- en hypothesevorming, de interpretatie van de complexe en innovatieve data-analysen technieken en de wetenschapsfilosofische kant van de thematiek zijn indrukwekkend.

Het proefschrift omvat negen publicaties in hoogwaardige medische en filosofische wetenschappelijke tijdschriften, waarbij van Loo acht maal eerste auteur en eenmaal tweede auteur is. Haar proefschrift ontving het cum laude predicaat. Eerder ontving zij de prijs voor het beste proefschrift van de faculteit geneeskunde van het UMCG (2015) en werd haar werk verkozen tot beste proefschrift van de hele Rijksuniversiteit Groningen (2015-2016). Zij heeft de studies geneeskunde en filosofie beide cum laude afgerond."

De Faculteit Wijsbegeerte feliciteert Hanna van Loo van harte, alsmede haar promotieteam, in het bijzonder prof. dr. Jan-Willem Romeijn, staflid van de Faculteit Wijsbegeerte.

Lees het volledige nieuwsbericht op de website van de NVVP


Dit bericht is geplaatst door de Faculteit Wijsbegeerte.

Laatst gewijzigd:14 mei 2021 16:16

Meer nieuws

 • 01 juli 2024

  Liekuut | Sociale media zijn ondemocratisch en dat is problematisch

  De Europese Unie heeft afgelopen voorjaar twee grote privacywetten aangenomen, de Digital Services Act (DSA) en de Digital Markets Act (DMA). De eerste gaat vooral over bescherming van gebruikers en over moderatie en de laatste over de concurrentie...

 • 21 mei 2024

  Wie iets verkeerd doet, verdient straf. Toch?

  Wanneer is iemand precies verantwoordelijk voor zijn of haar daden? En is straffen altijd de meest constructieve optie? Filosofe Daphne Brandenburg pleit voor iets meer nuance. Volgens haar zouden we meer moeten kijken naar de manier waarop we...

 • 11 december 2023

  Join the 'Language and AI' community

  As a part of the Jantina Tammes School, the 'Language and AI' theme is an interdisciplinary initiative that aims to encourage collaboration among academics, PhD candidates, students, and industry representatives who share a keen interest in the...