Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsFEBOnderwijs / FEBStudent Support Desk online

Inschrijven voor vakken en tentamens

Wat je moet doen - in het kort:

 • Voorafgaand aan het blok schrijf je je verplicht in voor vakken via ProgRESS (ook je thesis). Je wordt dan automatisch aangemeld voor het tentamen. Heb je na het tentamen geen voldoende voor het vak behaald, word je ook automatisch ingeschreven voor het hertentamen.
 • In collegeweek 5 controleer en/of werk je jouw tentamenaanmelding(en) bij
( NB Andere faculteiten dan FEB hanteren wellicht andere aanmeldingstermijnen en andere procedures)


Chronologisch overzicht


Wat moet je doen:

A. Voorafgaand aan elk blok
B. In week 5 van het blok
C. Na de reguliere tentamens: gewenste hertentamens

Deadlines vakaanmelding 2018/2019

Semester Aanmelding
open
Deadline
aanmelding
Semester start Enrolment
check week
1A 01 aug 2018 26 aug 2018 03 sep  2018 01 okt - 07 okt
1B 01 aug 2018 04 nov 2018 12 nov 2018 10 dec - 16 dec
2A 06 jan 2019 27 jan 2019 04 feb 2019 04 mrt - 10 mrt
2B 06 jan 2019 07 apr 2019 15 apr 2019 13 mei - 19 mei

A. Voorafgaand aan elk blok

Je bent verplicht je in te schrijven voor je vakken, via ProgRESS (Ook de thesis geldt als vak). Je kunt je maximaal voor 4 vakken per blok aanmelden. Indien je meer dan 4 vakken per blok wenst te volgen, dien je toestemming van de onderwijscoördinator aan te vragen. Aansluitend kun je met het bewijs van toestemming (bijvoorbeeld een email) naar de Student Support Desk gaan. Je wordt dan ingeschreven voor de betreffende vakken. Sta je ingeschreven voor twee bachelor of master programma's bij de faculteit Economie en Bedrijfskunde is toestemming van de onderwijscoördinator niet nodig. Je kunt dan rechtstreeks naar de Student Support Desk gaan.
NB: Nieuwe studenten kunnen zich ook nog voor de vakken aanmelden tijdens de introductieactiviteiten in augustus/september.

Hoe schrijf je je in? Bekijk deze video: Enrolling in courses and checking exam results.

Inschrijving voor de deadline

De vakinschrijvingsdeadline ligt op 1 week voor de start van het blok. Alleen als je je voor de deadline hebt ingeschreven, kun je gegarandeerd deelnemen aan het vak!

Inschrijving na de deadline

Beperkte mogelijkheden tot en met uiterlijk 1 week na de start van het blok: Na de deadline heb je géén gegarandeerde toegang tot de vakken, maar zijn er soms beperkte mogelijkheden tot en met uiterlijk 1 week na de start van het blok:

 • Voor vakken die na de deadline nog niet gesloten zijn, kun je je via ProgRESS aanmelden tot het vak alsnog wordt gesloten, maar uiterlijk tot 1 week na de start van het blok. Heb je een vakaanmelding krijg je in Student Portal toegang tot dit vak en word je automatisch ingeschreven voor het tentamen.
 • Voor de vakken die na de deadline wel gesloten zijn, kun je je pas inschrijven voor het tentamen in week 5, als ProgRESS weer open is tijdens de controle-ronde voor al je tentameninschrijvingen. Een docent kan, als hij daar geen bezwaar tegen heeft, je nog toevoegen aan Student Portal, zodat je wel toegang tot de informatie van het vak hebt.

Na de eerste collegeweek zijn er géén mogelijkheden meer om je voor vakken aan te melden. Je kunt - afhankelijk van het vak- het volgende semester of volgend jaar het vak weer volgen.

B. In week 5 van het blok

In deze week controleer en/of werk je jouw tentamenaanmeldingen bij in ProgRESS.

Je bent hier zelf verantwoordelijk voor! Na deze week kun je niets meer wijzigen en ben je aangewezen op een officiële procedure via de examencommissie. Z
onder inschrijving in ProgRESS ontvang je –ook als je het tentamen wel maakt - geen tentamenresultaat.

Voorkom problemen en volg de checklist voor deze week 5:

 • Controleer of de lijst (her)tentamens in ProgRESS klopt.
  Je vindt hier de tentamens die je mag gaan doen. Dit zijn de tentamens waarvoor je door de faculteit automatisch bent aangemeld, én waarvan is vastgesteld dat je inderdaad gerechtigd bent om deel te nemen. Voor vakken waarvan je niet aan de toegangseisen voldoet, mag je het tentamen niet doen. Per e-mail word je op de hoogte gesteld voor welke tentamens je wél, en voor welke tentamens je niet bent aangemeld. Let dus in de vijfde collegeweek extra goed op je mail.
 • Manage je inschrijvingen.
  Voeg naar wens tentamens toe, of verwijder tentamens die je niet gaat doen. In de gehele 5e collegeweek van ieder blok staat de aanmelding in ProgRESS weer open:
  Alsnog aanmelden:
  Je kunt je alsnog aanmelden voor (her)tentamens van de vakken waarvoor je niet was ingeschreven. Uiteraard moet je wel voldoen aan de ingangseisen van dat vak. Je krijgt dan automatisch ook toegang tot dat vak in Student Portal.
  Voor studenten die geen opleiding volgen bij FEB én die zich niet voor het vak hebben aangemeld in ProgressWWW, geldt dat zij zich moeten melden bij de Student Support Desk van FEB om zich in te schrijven voor het tentamen.
  Verwijderen:
  Je kunt een tentamen dat je niet gaat doen verwijderen.

  Meld je je voor een regulier tentamen af, dan kun je wel deelnemen aan de resit. De faculteit zal je automatisch aanmelden voor de resit, als er geen voldoende resultaat staat geregistreerd voor het vak na het reguliere tentamen.
 • Maak een print van je tentamenaanmelding:
  Zorg dat je een print maakt van je tentamenaanmelding. Deze print geldt als bewijs dat je bent aangemeld voor het tentamen en moet je kunnen tonen bij het tentamen. Bij het tentamen moet je ook altijd je studentenkaart kunnen tonen.

C. Na de reguliere tentamens: gewenste hertentamens

Voor semester 1A geldt het volgende:
Staat er na het reguliere tentamen geen voldoende geregistreerd voor het vak, waar je een tentamenaanmelding voor hebt, dan word je door de faculteit automatisch aangemeld voor het hertentamen.
Officieel zijn er geen hertentamens geroosterd voor deze periode. Als een vak in semester 1A een hertentamen heeft, zal de student voor dit hertentamen aangemeld worden in overleg met de coördinator van het vak.
Om voor het predicaat ‘cum laude’ in aanmerking te komen, mag je geen hertentamen hebben gedaan (zie OER).

Voor semester 1B geldt het volgende:
Staat er na het reguliere tentamen geen voldoende geregistreerd voor het vak, waar je een tentamenaanmelding voor hebt, dan word je door de faculteit automatisch aangemeld voor het hertentamen. Heb je het vak met een voldoende behaald, maar je wilt wel een hertentamen doen, dan kun je je hier zelf voor aanmelden in week 5 (enrolment check week).
Om voor het predicaat ‘cum laude’ in aanmerking te komen, mag je geen hertentamen hebben gedaan (zie OER).

Voor semester 2A geldt het volgende:
Staat er na het reguliere tentamen geen voldoende geregistreerd voor het vak, waar je een tentamenaanmelding voor hebt, dan word je door de faculteit automatisch aangemeld voor het hertentamen. Heb je het vak met een voldoende behaald, maar je wilt wel een hertentamen doen, dan kun je je hier zelf voor aanmelden in week 5 (enrolment check week).
Om voor het predicaat ‘cum laude’ in aanmerking te komen, mag je geen hertentamen hebben gedaan (zie OER).

Voor semester 2B geldt het volgende:
Staat er na het reguliere tentamen geen voldoende geregistreerd voor het vak, waar je een tentamenaanmelding voor hebt, dan word je door de faculteit automatisch aangemeld voor het hertentamen, indien de resultaten voor het reguliere tentamen op tijd geregistreerd zijn.
Je kunt dit zelf controleren vanaf 7 dagen voor de datum van het hertentamen. Je kunt je vanaf dat moment ook zelf nog aanmelden voor het hertentamen tot 3 dagen voor dat hertentamen. Dit geldt ook voor studenten die het vak met een voldoende hebben afgerond, maar wel het hertentamen willen doen.
Om voor het predicaat ‘cum laude’ in aanmerking te komen, mag je geen hertentamen hebben gedaan (zie OER).

Als je vragen hebt, kom dan op tijd naar de Student Support Desk.

Laatst gewijzigd:25 september 2017 11:53
printView this page in: English