Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

Voorbereiding statistiek GMW

Deze webklas gaat niet door!

Bestemd voor

Scholieren die geïnteresseerd zijn in een studie binnen de faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen: pedagogiek/onderwijskunde, psychologie of sociologie, en die benieuwd zijn naar het statistiekonderwijs dat hier wordt gegeven.

Webklas statistiek

In deze webklas laten we je kennismaken met verschillende wiskunde-onderwerpen die belangrijk zijn voor statistiek. Veel van deze onderwerpen heb je wel eens op school gehad, maar in de webklas laten we zien hoe wiskunde terugkomt binnen de statistiek. Daarbij zullen we een aantal nieuwe onderwerpen behandelen. We geven je tips waar je online wiskundehulp kunt vinden en laten je oefenen met verschillende wiskundige vaardigheden.

Statistiek
Statistiek

Opzet

De webklas is opgedeeld in vier weken waarin je elke week aan de slag gaat met een ander onderwerp. We beginnen elk onderwerp met een beetje theorie. Dat kan bijvoorbeeld een Youtube-filmpje zijn of een website waar bepaalde onderwerpen worden uitgelegd. Vervolgens maak je op de computer een aantal opdrachten over dit onderwerp. Deze opdrachten lever je in zodat wij ze kunnen beoordelen. Je ontvangt feedback en tips om je wiskundekennis te verbeteren.

Doel

Je leert welke wiskunde-onderwerpen belangrijk zijn voor de statistiekvakken die aan de faculteit GMW worden gegeven. Verder kun je testen of je genoeg wiskundekennis hebt om goed mee te kunnen komen bij deze vakken en geven we je tips over hoe je je wiskundekennis kan verbeteren.

Studielast en honorering

De complete webklas heeft een studielast van ongeveer 10 uur. Als je alle opdrachten op tijd hebt ingeleverd, ze met een voldoende zijn beoordeeld en je hebt het evaluatieformulier ingevuld, dan ontvang je een certificaat.
Als je de webklas op jouw school wilt gebruiken voor studiepunten, zal je dit zelf met je school moeten afspreken. Je kan bijvoorbeeld een docent vragen om ook lid te worden van de webklas zodat hij of zij kan zien wat er gebeurt.

Meer weten?


Wil je meer weten over de studies aan de faculteit GMW? Kijk dan eens op:www.rug.nl/gmw. Je vindt daar informatie over de verschillende opleidingen binnen de faculteit Neem ook eens een kijkje in de studiegidsen die op deze site staan, daarin kan je heel veel relevante informatie vinden. Je kan bijvoorbeeld bekijken welke vakken je in het eerste jaar hebt als je een van de drie opleidingen binnen GMW gaat doen.

Laatst gewijzigd:27 oktober 2016 10:31
printOok beschikbaar in het: English