Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie

Voor wetenschappers

Ben je wetenschapper aan de RUG en wil je valoriseren in het onderwijs? Wij helpen je graag! 

Er zijn verschillende manieren waarop we de samenwerking aan kunnen gaan. Wanneer je een aanvraag doet voor een onderzoeksbeurs is het bijvoorbeeld mogelijk om ons te benoemen als samenwerkingspartner. Wij gaan dan graag met je in gesprek over de mogelijkheden. 

Het kan natuurlijk ook zo zijn dat je mee wil dingen naar de klokhuiswetenschapsprijs! Elk jaar nomineren wij wetenschappers en sturen we kandidaten in. 

Daarnaast zijn wij bezig met een doorlopende leerlijn onderzoeksvaardigheden. Geregeld zoeken we wetenschappers die het leuk vinden om mee te werken aan lesmateriaal over hun onderzoek. We houden dan een interview met je, je vult een vragenlijst in, je werkt mee aan een video en wij gaan aan de slag om contextrijk lesmateriaal te maken over actueel wetenschappelijk onderzoek.

Wil je liever zelf naar scholen om les te geven over je onderzoek? Dat kan gemakkelijk via onze wetenschapsdates. Samen denken we na over een geschikte gastles, deze komt beschikbaar op www.wetenschapsdate.nl, waar leraren de gastles kunnen boeken. 

Wil je weten of samenwerken met de Scholierenacademie iets voor jou is? Neem contact op via scholierenacademie rug.nl en we plannen een vrijblijvend kennismakingsgesprek in.

Laatst gewijzigd:05 december 2023 13:21