Skip to ContentSkip to Navigation
Society/business Scholierenacademie Students

Student-medewerkers

Bij de Scholierenacademie breiden we onze expertise uit door samen te werken met een team van 11 studenten uit allerlei verschillende richtingen, van de Pabo tot Kunstgeschiedenis. Dit zorgt niet alleen voor een hele hoop talent en kennis maar ook voor een dynamische werkomgeving. Maak kennis met onze student-medewerkers!

decoratieve afbeelding
Anne Dijkema (PO-team, Academische Pabo)

Hoi! Ik ben Anne Dijkema. Ik zit in het derde jaar van de Academische Pabo aan de RUG. Ik ben onderdeel van het PO-team en werk met veel plezier mee aan verschillende lespakketten voor de basisschool. Mijn studie sluit dus nauw aan bij mijn werk en dat is heel waardevol.

Fardau Swart (PO-team, Academische Pabo)

Hallo! Mijn naam is Fardau Swart en ik ben werkzaam in het Primair Onderwijsteam. Ik ben voornamelijk bezig met het ontwikkelen en herontwerpen van lespakketten en het geven van (gast)lessen voor de bovenbouw van het basisonderwijs. Inspiratie voor mijn werkzaamheden haal ik dan ook graag uit de stages die ik loop in de praktijk, maar andersom neem ik ook graag nieuwe inzichten uit de theorie mee de klas in, een gouden combinatie! 

Famke van Aalst (student-medewerker lespakketten, student Sociologie)

Hi! Ik ben Famke van Aalst, student sociologie aan de RUG. Ik hou me voornamelijk bezig met de inhoudelijke ontwikkeling van lespakketten voor zowel het PO als VO. Ik denk graag na over de vertaalslag van wetenschappelijk onderzoek naar toegankelijke en interessante lesstof. Het liefst met een creatief spelelement! https://www.linkedin.com/in/famke-van-aalst-1b9315228/


Neeltje Holtkamp (student-medewerker lespakket Transitional Justice, student Geschiedenis)

Mijn naam is Neeltje en ik studeer geschiedenis. Ik werk inhoudelijk mee aan het lespakket Transitional Justice, dat gebaseerd is op het onderzoek van David van der Linden over de periode van het Edict van Nantes. Wat ik het leukst vind aan mijn werk is het werken met historische bronnen en alles wat ik daarbij leer, en de creatieve samenwerking.

Annemarijs van der Ploeg (student-medewerker Wetenschapscommunicatie, student Media Studies en Bedrijfskunde)

Hallo! Ik ben Annemarijs van der Ploeg. Ik studeer Media Studies en Bedrijfskunde aan de RUG. Bij de Scholierenacademie hou ik me voornamelijk bezig met alle wetenschapscommunicatie, en help ik ook met andere uiteenlopende zaken zoals het uittesten van lespakketten. Ik beheer onder andere onze LinkedIn-pagina en website en je kan me ook voorbij zien komen als presentatrice in onze video’s! https://www.linkedin.com/in/annemarijs-van-der-ploeg-804034222/

Jelle Bos (student-medewerker ICT en Vormgeving, Pabo)

Hoi, ik ben Jelle Bos en ik doe momenteel de verkorte Pabo. Ik ontwikkel lespakketten, websites, webportalen en help waar nodig. Ik denk mee over didactiek, vorm en presentatie. Daarnaast word ik uitgedaagd om mijn talenten te ontwikkelen, zo werk ik nu aan mijn vormgeving- en videografie-vaardigheden. Mijn ervaring als informaticadocent komt hierbij goed van pas. https://www.linkedin.com/in/jelle-bos-progammeur/ 

Roxy Wachtmeester (Videograaf, Filmacademie)

Hoi, ik ben Roxy en studeer filosofie aan de RUG en Time Based Design aan de kunstacademie Minerva. Bij de Scholierenacademie houd ik mij bezig met het maken van de video's die bij de lespakketten horen. Dit houdt in dat ik van tevoren meedenk aan de scripts, op filmdag de regie heb en de camera hanteer, en achteraf de edit maak! Het is ontzettend leuk om bij de Scholierenacademie te werken omdat je veel samenwerkt en veel autonomie krijgt. 

Anouska Plas (student-medewerker Lespakketten, student Bewegingswetenschappen)

Ik ben Anouska Plas, twintig jaar oud en derdejaars studente bewegingswetenschappen aan de RUG. Sinds 1,5 jaar ben ik werkzaam bij de Scholierenacademie, waar ik de leiding heb over het verzenden van alle lespakketten die worden besteld. Daarnaast voer ik afwisselende organisatorische klusjes uit en help ik graag een handje mee als er extra hulp nodig is bij een ander project. 

Jitka van Dijk (Vormgever, student Kunstgeschiedenis)

Mijn naam is Jitka van Dijk en ik studeer kunstgeschiedenis. Ik hou me bezig met het vormgeven van de lespakketten. Ik zet mij in om deze lespakketten zowel visueel aantrekkelijk als goed georganiseerd te maken, met als doel eenheid te creëren en docenten en leerlingen nog enthousiaster te maken om de lespakketten te gebruiken. https://www.linkedin.com/in/jitka-van-dijk-ab4832303/

Henrieke Krijgsheld (Vormgever, student Wiskunde)

Mijn naam is Henrieke en ik ben een masterstudent wiskunde aan de RUG. Mijn taak is om het lesmateriaal dat bij de Scholierenacademie wordt ontwikkeld er netjes en aantrekkelijk uit te laten zien, door het vormgeven van de inhoud en het maken van mooie illustraties.


Eva Visser (Vormgever, student Media Studies)

Hoi! Eva hier, student medewerker met een achtergrond in de grafische vormgeving. Momenteel zet ik niet alleen vormen, lijnen en kleur op papier, maar ook de paragrafen en hoofdstukken van mijn Media Studies Master Scriptie. Bij de Scholierenacademie voorzie ik onze lespakketten van een creatieve inslag, illustraties en een aantrekkelijke inhoud.

Laatst gewijzigd:11 juni 2024 12:33