Skip to ContentSkip to Navigation
Webklassen

University College

Bedoeld voor

Middelbare scholieren die geïnteresseerd zijn in University College Groningen en het bachelorprogramma Liberal Arts and Sciences. Studenten van het University College zijn goede denkers, en de creatievelingen van de toekomst; ze willen actief en betrokken zijn, en dragen graag hun steentje bij aan het verbeteren van de wereld. Herken jij jezelf in deze omschrijving? Aarzel dan niet en schrijf je in!

Web class University College

Het University College Groningen biedt een bachelorprogramma Liberal Arts and Sciences, dat in het Engels onderwezen wordt. Het programma bestaat uit colleges die focussen op Natuurkunde, Geneeskunde, Sociale Wetenschappen en Kunst en Geesteswetenschappen. Het programma leert je op een nieuwe manier na te denken over de uitdagingen van onze tijd, en moedigt je aan om innovatief en creatief te zijn. Het programma bestaat uit thema’s als Energy, Healthy Ageing en Sustainable Society.

Inhoud

Als student van het University College zal je niet alleen leren om kennis te combineren en te integreren vanuit verschillende disciplines en methodologieёn, maar leert je ook om je creativiteit te gebruiken en op verschillende manieren te denken. Samen zullen deze vaardigheden en inzichten ervoor zorgen dat je innovatieve oplossingen vindt voor de problemen van onze tijd. Het thema van deze webklas is de huidige vluchtelingencrisis. In de vier weken van deze webklas leer je meer over het thema, dat we vanuit verschillende perspectieven en disciplines bekijken. Het doel is dat je na die vier weken een probleem kan benaderen vanuit verschillende perspectieven. Hiermee kan je de uitdagingen van onze maatschappij, waaronder ook dat probleem van de huidige vluchtelingencrisis benaderen en begrijpen.

University College
University College

Studielast

De webklas duurt vier weken, en je moet er 3-5 uren per week voor uittrekken. De tijdsbesteding kan per week verschillen, afhankelijk van de verschillende disciplines. In de eerste week wordt het probleem benaderd vanuit een filosofisch en economisch perspectief. In de tweede week staat het thema natuurwetenschappen centraal waarin je een natuurkundig en biomedische opdracht krijgt. In de derde week zal je een groepsopdracht doen waarin de Sociale Wetenschappen aan bod zullen komen. Dit kan meer tijd kosten dan de voorgaande weken, afhankelijk van de samenwerking. In de vierde week worden alle disciplines gecombineerd in een creatieve opdracht.

Studeren bij het University College Groningen

Deze webklas geeft je de mogelijkheid om een voorproefje te krijgen van het bachelorprogramma Liberal Arts and Sciences bij het University College Groningen. Studenten krijgen college in kleine groepen en kunnen hun eigen programma opbouwen met hulp van hun tutors en docenten. Studenten wonen en studeren samen, en dat zorgt ervoor dat ze een hechte groep collega’s worden, maar ook goede vrienden.

Bij het University College Groningen wordt het traditionele Liberal Arts and Sciences-programma aangeboden, dat brede, interdisciplinaire kennis zal verschaffen. Ontdek je talenten op verschillende manieren en verleg de grenzen van je ambities. Dat zorgt ervoor dat je je kan specialiseren in een gebied dat jij interessant vindt. Het programma biedt je de kans om je eigen creatieve talenten te ontwikkelen en een leider te worden in de moderne maatschappij.

Ons Liberal Arts and Sciences-programma biedt de volgende majors: ‘Health and Life Sciences’, ‘Cognition and Behaviour’, ‘Reflecting on Culture’, ‘Philosophy, Politics and Economics’ and ‘Physics of Energy’.

Inschrijven

Het is niet meer mogelijk om je in te schrijven voor de ronde van 5 maart tot 2 april. De volgende ronde begint in november 2018. De inschrijving voor die ronde opent in oktober.

Heb je vragen over deze webklas? Stuur dan een e-mail naar webklassen@rug.nl. Schrijf je in voor onze nieuwsbrief als je op de hoogte gehouden wilt worden van de precieze data voor de volgende webklasronde, of volg ons op Facebook, Instagram of Twitter.

Laatst gewijzigd:13 juli 2017 12:26
printOok beschikbaar in het: English