Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

RUG-medewerkers in het basis- en middelbaar onderwijs

De Scholierenacademie verzorgt voor de Rijksuniversiteit Groningen een deel van het aansluitingsonderwijs. Het gaat om een groot aantal activiteiten, variërend van Kinderuniversiteit tot webklassen en Scholierencolleges, om basisschoolleerlingen en middelbare scholieren kennis te laten maken met onderzoek en wetenschap. De activiteiten zijn RUG-breed en op het gebied van Alfa, Bèta-, en Gammawetenschappen.

Voor deze activiteiten wordt er actief samengewerkt met medewerkers van de RUG. Afgelopen schooljaar organiseerde Bert Otten samen met judoka Lena Buseman een les speciaal voor kinderen van de basisschool. Hij vertelde en liet zien wat er allemaal schuil gaat achter de training en bewegingen van een topsporter. Daarnaast heeft onder andere Prof. dr. Daan Raemaekers een college gegeven over hunebedden en kwam Ionica Smeets vertellen over Wiskunde.

Lees hier meer over (voorgaande edities van) de Kinderuniversiteit en de Scholierencolleges.

Ben jij een RUG-medewerker en lijkt het jou ook leuk om een college te verzorgen voor basisschoolleerlingen of middelbare scholieren? Neem dan contact op met scholierenacademie@rug.nl.

Ionica Smeets bij de Kinderuniversiteit
Ionica Smeets bij de Kinderuniversiteit
Laatst gewijzigd:14 augustus 2015 16:02