Skip to ContentSkip to Navigation
OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademieKinderuniversiteitEerdere Edities

2012: Bloed

Op vrijdag 15 juni vond de 10de editie van de Kinderuniversiteit plaats. Er waren bijna 500 kinderen van basisscholen uit de noordelijkeprovincies aanwezig om een college bij te wonen over bloedvaten.

Bloedvaten

Tijdens het college werden de onderwerpen bloed en bloedvaten op een speelse manier uitgelegd door prof. dr. Ingrid Molema, hoogleraar Levenswetenschappen aan de Rijksuniversiteit Groningen. Wat zijn bloedvaten eigenlijk? Waar heb je bloedvaten voor nodig? En waarom vinden ze bloedvaten op de universiteit zo interessant om te onderzoeken? Met begrijpelijke plaatjes en echte voorbeelden is Prof. Molema hier uitgebreid op ingegaan. Door de vele vragen van de kinderen werd het daarna een prachtig interactief college.

Foto

Natuurlijk gingen de kinderen samen met prof. Molema traditiegetrouw na afloop van het college op de foto op de trappen van het Academiegebouw. Hier waren ook journalisten aanwezig die een aantal filmpjes gemaakt hebben van het bezoek van deze basisschoolleerlingen aan de Rijksuniversiteit Groningen.

Laatst gewijzigd:18 september 2017 09:26