OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Dit is wetenschap

Datum:05 april 2016
Wat is wetenschap?

Wetenschappelijk onderzoek is spannend, vernieuwend en soms ook raar. Experimenten doen en labjassen? Ja, maar wetenschap is veel meer! Ook een studie naar bijvoorbeeld klankverschillen tussen verschillende vormen van Engels, product placement of de koloniale erfenis van de Spanjaarden in Latijns-Amerika is wetenschap. De Rijksuniversiteit Groningen laat je elke week een ander inspirerend voorbeeld zien.

Dit blog is speciaal bedoeld voor leraren uit het voortgezet onderwijs. Onze posts kunnen een startpunt zijn voor een les over een bijzonder onderwerp. Of ze kunnen bijvoorbeeld inspiratie bieden als leerlingen op zoek zijn naar een onderwerp voor een pws.

Elke donderdag verschijnt een nieuwe blogpost over een leuk en interessant onderzoek aan de RUG. Dus tot donderdag!

Ons eerste artikel kan je hier vinden.

Tags: Alfa, Gamma, Beta

Reacties laden...