OnderwijsStudievoorlichtingMeer keuzeactiviteitenScholierenacademie

Rector Scholierenacademie wint prijs

26 april 2013

Prof. dr. Peter Barthel, de rector van de Scholierenacademie, heeft de Willem de Graaffprijs gekregen voor zijn inspanningen om de astronomie te populariseren. Deze prijs wordt één keer in de drie jaar uitgereikt door De Koepel, de landelijke organisatie die amateursterrenkundige activiteiten in Nederland ondersteunt. Eerder prijswinnaars waren prof. dr. Vincent Icke in 2010 en prof. dr. John Heise in 2007.

Prijswinnaar prof. dr. Barthel met André Kuipers

Professor Barthel is al vanaf de oprichting betrokken bij de de Scholierenacademie. Hij gaf in het verleden een college voor de Kinderuniversiteit aan meer dan 1.200 basisschoolleerlingen en hij publiceerde een CD over de maan. In 2008 won hij de academische jaarprijs met een project over 'infrarood sterrenkunde'. In 2011 kwam zijn onderzoek naar Sinterklaaspakpapier in het landelijke nieuws. Heel onlangs stond hij aan de basis van een succesvolle editie van de Kinderuniversiteit over de ruimte gegeven door astronaut André Kuipers.

De Scholierenacademie is trots en blij met prof. Barthel als rector. Namens alle medewerkers feliciteren wij hem van harte met deze prachtige nieuwe erkenning van zijn werkzaamheden.

Laatst gewijzigd:06 juli 2018 09:09