Skip to ContentSkip to Navigation
Alumni Steun onderzoek en onderwijs Groninger Universiteitsfonds Prijzen en penningen GUF-100 prijzen GUF-100 prijzen 2020

Greta Grossek

Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen

Voor haar bachelor psychologie, met een minor in ontwikkelingsstudies, is Greta Grossek hard op weg om een summa cum laude te behalen. Naast haar studie volgt ze het honours programma, is ze actief binnen zowel de studievereniging voor psychologie (VIP) als het Erasmus Student Network (ESN).

Haar wetenschappelijke interesses liggen op het gebied van zowel de interculturele psychologie als de kinder- en adolescentenpsychologie. Om deze twee interesses te combineren volgt ze een extra cursus over jeugdinterventies aan de Universiteit van Amsterdam. In het kader hiervan schrijft ze een artikel over wetenschappelijk onderbouwde interventies bij cultureel gevoelige, trauma gerelateerde problemen bij jeugdige vluchtelingen.

Ze heeft eerder als vrijwilliger gedurende 10 maanden in Israël gewerkt in de kinderopvang en heeft afgelopen jaar, gedurende de Covid-19-lockdown, haar kennis verdiept door het volgen van een MOOC van de Universiteit van Geneve over kindermensenrechten.

Het doen van onderzoek ligt haar goed. Ze was twee keer onderzoeksassistent en deed daarbij onder andere onderzoek naar de invloed van taal op de integratie van nieuwkomers in de Nederlandse maatschappij. Ook haar bachelor honours onderzoeksproject zal zich hier verder op richten. Ze wil nog een stage lopen binnen de afdeling Kinderrechten bij UNICEF in Keulen en zal, na haar bachelor, starten in het internationale Erasmus Mundus masterprogramma ‘Education Policies for Global Development (GLOBED).

Greta omschrijft zichzelf als een hardwerkende, toegewijde student die zeer goede studieresultaten behaald. Volgens de jury is ze veel meer dan dat en excelleert ze ook met haar maatschappelijke betrokkenheid. Haar pitch was wat betreft dit laatste overtuigend.

Greta Grossek
Greta Grossek
Laatst gewijzigd:24 maart 2022 11:11
View this page in: English