Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWerken bij de RUGDaarom werk je bij de RUGDual-Career Support

Werken met Dual-Career Support en aanmelden

Dual-Career Support kan je ondersteunen op de volgende wijze:

  • Je kunt deelnemen aan onze Dual-Career Support bijeenkomsten. Het doel van deze bijeenkomsten is je te helpen bij de opbouw van je sociale en je professionele netwerk en kennismaking met de arbeidsmarkt, specifiek in Groningen en de drie noordelijke provincies.
  • Je krijgt de status van interne kandidaat bij vacatures bij de RUG. Dit betekent dat je als sollicitant in aanmerking wordt genomen voor vacatures voordat deze worden opengesteld op de externe arbeidsmarkt. ij registatie als partner ontvang je een link naar de interne vacatures. Ben je wel geregistreerd maar heb je de link niet ontvangen? Neem dan contact op met ons secretariaat (tel. 050-3635313) of stuur een email naar dualcareer@rug.nl.
  • In het geval je (beter) Nederlands wilt leren, geven we korting op een eerste Nederlandse taaltraining voor partners bij het Talencentrum. Je komt in aanmerking voor korting op de taaltraining Nederlands voor partners als je geregistreerd bent als partner bij Dual-Career Support. In overleg met het Talencentrum kan ook andere passende Nederlandse taaltraining worden gekozen. Is dit aan de orde neem dan eerst contact op met mevrouw Berna de Boer (b.l.a.de.boer@rug.nl). Zorg dus eerst voor registratie bij Dual-Career Support voordat je je aanmeldt voor de cursus bij het Talencentrum.
  • Alleen in het eerste jaar na aankomst in Groningen: Deelname aan sportactiviteiten SPR en sommige cursussen bij Balans (AMD). Deelname kan alleen voor een maximum van 1 jaar en in overleg met Dual-Career Support. Informatie over de Balanstrainingen is helaas alleen beschikbaar op RUG intranet, je kunt je op de hoogte stellen door gebruik te maken van het P-nummer van je partner. Wil je deelnemen, neem dan contact op het secretariaat van Dual Career Support, email dualcareer@rug.nl.
Additionele service voor specifieke groepen:

Voor partners van nieuwe medewerkers in academische posities met een aanstelling langer dan twee jaar, is er aanvullende begeleiding mogelijk in overleg met de faculteit of dienst waar de medewerker is benoemd. Deze begeleiding is maatwerk en kan het volgende inhouden:

  • Een oriënterend gesprek met onze Dual-Career consultant om de mogelijkheden van ondersteuning te bespreken;
  • Individuele begeleiding bij het zoeken naar werk door onze Dual-Career coach. Deze coach kan ondersteunen bij zelforiëntatie, het identificeren van passende loopbaanmogelijkheden of het aanscherpen van bijvoorbeeld je CV en sollicitatiebrieven.
Aanmelden bij Dual Career Support

Om in aanmerking te komen voor ondersteuning kan je je laten registeren bij Dual-Career Support. Stuur in dit geval een ingevuld registratieformulier naar dualcareer@rug.nl.

Je komt in aanmerking voor Dual-Career Support als jij en je partner een voornemen hebben om te verhuizen naar Groningen of als jullie maximaal twee jaar geleden verhuisd zijn. Is er om gegronde reden rond of binnen twee jaar na de verhuizing geen aanvraag voor registratie gedaan en wil je toch deelnemen aan Dual-Career Support neem dan even contact op met het secretariaat van Dual-Career support via dualcareer@rug.nl of telnr. 050-3635313.

Na registratie ontvang je onze nieuwsbrief met informatie over onder andere onze partner bijeenkomsten.

De duur van de dienstverlening is maximaal twee jaar vanaf de start van de inschrijving. Na twee jaar eindigt daarom je deelname aan Dual-Career Support.

Ook UMCG biedt service aan partners van nieuwe medewerkers. Als je hoofdaanstelling bij UMCG is neem dan contact op met de P&O adviseur van het UMCG.

Laatst gewijzigd:18 september 2018 16:51
printView this page in: English