Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitDuurzame nieuwbouwProjecten

Duurzaam bouwen

Groundbreaking Work @Zernike Campus Groningen

De Rijksuniversiteit Groningen heeft Duurzaam Bouwen hoog in het vaandel. Hieronder staan enkele projecten waar het duurzaamheidsthema goed naar voren komt.

Energy Academy Europe
Energy Academy | 2015 - 2016

Het nieuwe, ambitieuze gebouw voor de Energy Academy belooft het duurzaamste onderwijsgebouw van Nederland te worden. Met het BREEAM-niveau Outstanding zijn extreem hoge eisen gesteld aan de duurzaamheid van de nieuwbouw.
Doelstelling: BREEAM-NL Outstanding ★★★★★

Feringa Building
Feringa Building| 2017 - 2022

Op de Zernike Campus Groningen vindt grote, duurzame nieuwbouw plaats voor de Faculty of Science and Engineering (voorheen de Faculteit Wiskunde en Natuurwetenschappen). Het nieuwe gebouw, genaamd Feringa Building, zal een van de grootste constructies worden in Nederland en zal zo'n 1400 studenten en 850 medewerkers huisvesten. Naast kantoor- en collegeruimtes zal het gebouw ook een breed scala aan bijzondere laboratoria bevatten, waaronder fysische, (bio)chemische en trillingsvrije labs.

Follow the Groundbreaking Work!

Er komen bijzondere gebouwen op de Zernike Campus Groningen. Groundbreaking Buildings for Groundbreaking Research.

De bouw van de Energy Academy Europe start als eerste (maart 2015) en is medio 2016 gereed. De bouw van de Feringa Building start in 2017 en loopt in twee fases door tot 2021. Inclusief de sloop van het huidige complex Nijenborgh 4 zullen we totale werkzaamheden duren tot 2022.

Groundbreaking News
> Groundbreaking Work on Zernike Campus Groningen

> Volg de werkzaamheden live via de webcam.

Meer weten?
Volg dan de bouwwerkzaamheden op Facebook!

Groundbreaking Work
Laatst gewijzigd:03 november 2017 11:45