Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?BedrijfsvoeringAfvalGevaarlijk afval (FSE)

Categorie 1: zure oplossingen op waterbasis

Definitie

Alle anorganische zure en neutrale oplossingen (zuurgraad, pH van 1-7) verdund in water, zoals zwavelzuur, zoutzuur, salpeterzuur en fosforzuur of mengsels hiervan, eventueel met zware metalen hierin opgelost.

Afvoer

Het afval moet afgevoerd worden in een jerrycan van 10 liter met UN-keur en voorzien zijn van de juiste etiketten (aangeleverd door afdeling Logistiek) die volledig zijn ingevuld. Daarnaast dient de buitenkant schoon en droog te zijn. De jerrycans mogen voor maximaal 90% gevuld zijn en dienen goed afgesloten te worden.

Linnaeusborg

In de Linnaeusborg moeten de volle vaten worden geplaatst op de onderste plank van de brandvrije kast, de vaten worden wekelijks opgehaald. Er zal nieuwe emballage geplaatst worden bij de volgende logistieke ronde. Bij een tekort aan emballage kan contact opgenomen worden met afdeling Logistiek, telefoon 050-3634102, e-mail logistiekbeheer.nb4@rug.nl

Nijenborgh 4

In NB4 moeten de vaten weggebracht worden naar het magazijn. Nieuwe emballage is te verkrijgen bij het magazijn van de afdeling Logistiek.

jerrycan cat1
jerrycan cat1
Laatst gewijzigd:21 januari 2016 14:40
printView this page in: English