Over onsWie zijn wij?Green Office GroningenProjecten

Week zonder vlees

Van 5 to 9 maart is het de Nationale Week zonder Vlees. In de restaurants van de RUG zul je ook een verschil merken in het aanbod. Maar je kunt zelf ook wat doen! Bijvoorbeeld 's avonds lekker vegetarisch koken! Hier alvast wat recepten om je te inspireren.

Testimonials

Petra Meelker: Ik ben veganist geworden omdat ik niet langer kon rechtvaardigen dat dieren als producten behandeld werden, alleen om mijn trek te stillen. Er zijn zoveel lekkere en gezonde alternatieven te verkrijgen. Het is in deze tijd simpelweg niet meer nodig om dierlijke producten te gebruiken. Als we iets willen doen aan de nadelige effecten die de vee-industrie heeft op het milieu, dierenwelzijn en wereldvoedselverdeling dan moeten we zelf als consument in actie komen en kiezen voor plantaardige opties.

Wander Jager: Ik werk aan duurzaamheid, daarom voelde vlees eten altijd een beetje als roken... Ik vond de smaak heel lekker, maar ik wist te veel van de negatieve kanten. Nadat ik afschuwelijke beelden had gezien uit slachthuizen, kon ik niet langer vlees eten. In het voorjaar van 2017 werd ik vegetarier. Dat klinkt makkelijk, maar in een gezin met vijf mensen gaf het best wat opschudding. Aparte maaltijden koken, of mijn dochters vegetarisch laten eten. Het vergde wat successen en mislukkingen, maar uiteindelijk ontwikkelden wij als familie een nieuwe plantaardige kookstijl. Ik wist niet hoe lekker bloemkool kan zijn in een curry! Ik ben natuurlijk geen heilige, ik kook nog steeds kip voor mijn kinderen (onder protest) en eet soms wel eens vis. Maar mijn vegetarische levensstijl voelt goed en gezond. En geloof me, het is makkelijker dan stoppen met roken!

Laatst gewijzigd:01 maart 2018 11:50
printOok beschikbaar in het: English