Over onsWie zijn wij?Green Office Groningen

Checklist studieverenigingen

02 november 2017

Op alle faculteiten organiseren ze lezingen, congressen, netwerkbijeenkomsten, studiereizen en nog veel meer studie-gerelateerde activiteiten. We hebben het hier natuurlijk over de vele studieverenigingen die onze universiteit telt. Ze maken een belangrijk deel uit van de RUG. Daarom willen wij van de Green Office deze verenigingen helpen duurzamer te worden.

Hiervoor heeft de Green Office een checklist ontwikkeld zodat de verenigingen zelf kunnen checken hoe duurzaam ze al zijn en waar ze een verbeterslag kunnen maken. Om de besturen van de verenigingen extra te motiveren, is de Green Office van plan hier ook een ranking aan te koppelen. Studieverenigingen kunnen een Duurzaamheidslabel krijgen als ze binnen een bepaald aantal toegekende punten vallen. De Bronzen, Zilveren of Gouden Boom zijn te verkrijgen. Om de verenigingen te helpen de eigen gestelde verbeterdoelen te halen is de Green Office in gesprek met CUOS om hier een activiteitensubsidie voor beschikbaar te stellen. Naar verwachting zal volgende maand de Duurzame studieverenigingen checklist beschikbaar worden gesteld aan alle studieverenigingen. Natuurlijk houden we je via de Nieuwsbrief en onze Facebook op de hoogte van de vorderingen!
Laatst gewijzigd:02 november 2017 11:34
printOok beschikbaar in het: English