Over onsWie zijn wij?Duurzame universiteitGreen Office GroningenCursus: Green GrowthLezing 6: Burgemeester Ameland

Duurzaam Ameland
A. de Hoop, Burgemeester Ameland

Tien jaar geleden startte het Duurzaam Ameland project, samen met een aantal toonaangevende bedrijven op energiegebied. Sindsdien heeft het project verschillende successen geboekt op het gebied van energietransitie. Volgens Albert de Hoop, burgemeester van Ameland en initiator van het project Duurzaam Ameland, kan het succes van het project worden toegeschreven aan het feit dat het doel vanaf het begin hoog was. Voor hem was het essentieel dat zijn plan actief werd ondersteund door besluitvormers van de convenantpartijen. Nu het project versnelt en opschaalt, wordt de bottom-up betrokkenheid van inwoners net zo belangrijk. Op Ameland worden op dit moment discussies met het lokale publiek georganiseerd. Het is de overtuiging van Burgemeester de Hoop dat energietransitie zowel top-down als bottom-up processen nodig heeft. Zijn verklaring is dat het beter is om je veronderstelde vijanden te laten deelnemen aan je duurzame ambitie dan om hen een schuld gevoel te geven over wat zij niet doen.

Tijdens deze lezing zal de burgemeester dieper ingaan op het project en met de deelnemers in gesprek gaan en hun mening vragen over het project.

Laatst gewijzigd:28 maart 2018 16:21
printOok beschikbaar in het: English