Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsWie zijn wij?Green Office GroningenCursus: Green GrowthLezing 3: Afval

9 oktober

Afvalbeheer
M. Kwak, Attero

Deze lezing zal zich richten op verschillende gebieden van afvalbeheer. Hoe kan het juiste afvalbeheer helpen om broeikasemissies te verminderen? Wat is afval, hoe kan de hoeveelheid afval die geproduceerd wordt beïnvloed worden en wat kunnen we als individu doen om ons afval te verminderen? Kan het worden verminderd tot nul, of is het meer een verschuiving van stromen? Hoe verzamelen en verwerken we afval nu en is de toekomst op de hoogte? Deze en andere vragen worden tijdens deze lezing beantwoordt.

Over de spreker
Marco Kwak startte zijn carrière op zee. Na de voltooiing van de navigatiekollegie zeilde hij om de wereld als een handelsvliegtuigmanager en kaptein. In de late jaren 1980 leerde hij over hte recycling van hulpbronnen en hij werd actief in de handel in papier- en kartonproductie. Na een paar jaar in metaalbewerking werd hij manager bij Attero. Het ontwikkelen van processen om afvalstoffen te hergebruiken, en de productie van groene energie uit niet-recyclebaarbare producten, werd zijn passie. Marco is momenteel actief in Project Management en New Business Development voor Attero. Hij is een voorloper in de ontwikkeling van duurzame en innovatieve processen en bedrijfsmodellen voor de productie van allerlei groene energie en 2e generatie middelen uit afval.

Attero is een van de grootste afvalverwerkers in Nederland. Attero richt zich op de postafscheiding van afvalstoffen in hun fabrieken, zodat ze gebruik kunnen maken van de gerecyclede bronnen in upcycling, recycling en duurzame energieproductie.

Laatst gewijzigd:28 maart 2018 16:21
printView this page in: English