Over onsWie zijn wij?Green Mind Award

Interview Faris Nizamic and Tuan-Anh Nguyen

Waarom besloten jullie mee te doen aan de Green Mind Award competitie?

We besloten mee te doen omdat het een geweldige mogelijkheid was om onze ideeën met betrekking tot de transitie naar duurzame gebouwen in een stroomversnelling te brengen.

Kan je het idee beschrijven dat jullie hebben ingediend?

In 2012, ons idee was om verschillende duurzaamheidsaspecten te verbeteren in één van de gebouwen van de Rijksuniversiteit; de Bernoulliborg. In dit project hebben we een aantal oplossingen aangedragen om het energie en water verbruik te verminderen en tevens de hoeveelheid recycled afval te verhogen. Je kunt meer over de resultaten vinden op https://youtu.be/NgpIHsnQ6NU.

Ons idee in 2014 was om de warmteconsumptie in het Nieuwenhuisgebouw te reduceren met ongeveer 20 tot 30%. Dit project loopt nog steeds wat betekend dat alle sensors geïnstalleerd zijn en we nu wachten totdat het controle system aangesloten is. Eind deze winter zullen we de precieze metingen krijgen met betrekking tot de besparingen die dit project heeft opgeleverd.

Wat heeft het winnen van de Green Mind Award jullie gebracht?

Het winnen van de Green Mind Award heeft ons een boel kennis en ervaring gebracht dat ons geholpen heeft om onze PhD’s af te ronden en tegelijkertijd ons bedrijf te starten. Door het winnen van de Green Mind Award hebben we ook prototypes kunnen ontwikkelen die we hebben kunnen testen in een werkende omgeving. Deze ervaring vond ik heel waardevol in onze carrière.

Wat is de beste tip voor studenten en medewerkers van de RUG als ze besluiten mee te doen met de competitie?

Zorg ervoor dat voordat je je idee inschrijft, je ook tijd vrij maakt voor het implementeren van je idee. Maak een realistische planning en zorg voor het beste team om je heen, zodat je een succesvol project kan runnen. Denk ook aan verschillende organisaties en mensen met wie je wil samenwerken om het project te kunnen runnen en ga met ze om de tafel zitten. Als je ervoor zorgt dat alle belanghebbende vooraf weten wat je plannen zijn, zal je op minder weerstand stuiten.

Er mogen dit jaar ideeën worden ingediend in drie verschillende categorieën: Healthy Ageing, Energy en Sustainable Society. Wat zouden jullie leuk vinden om terug te zien?

Alle drie zijn zeer motiverende en inspirerende onderwerpen. Natuurlijk hebben wij zelf een interesse in het onderwerp ‘Energy’, dus dat zou ik ontzettend leuk vinden.

Als dat niet het geval is zijn wij zeer benieuwd wat voor innovatieve ideeën er worden gepresenteerd in de andere velden.

interview Faris Nizamic and Tuan-Anh Nguyen
Laatst gewijzigd:21 juni 2016 12:48