Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie 2013

Dinie Bouwman

Wij zijn divers. Ondersteunend en wetenschappelijk personeel. Nederlandse en Internationale staf. Vrouwen en mannen, oudere en jongere werknemers, mensen met verschillende achtergronden…maar we werken samen, op een unieke werkplek. Daarvoor wil ik me in de U-raad inzetten, dat we samenwerken. Dat we problemen samen oplossen, maar met ruimte voor diversiteit. De neuzen één kant op voor een universiteit die niet alleen hoog scoort in rankings, maar ook een prettige werk- en studieomgeving biedt. In een sfeer van wederzijds respect, waar iedereen de kans krijgt om zijn of haar werk goed te doen, van portier tot hoogleraar, Nederlands of Internationaal.

Onze universiteit wordt steeds internationaler. Volgens de één is dit een leuke en ook noodzakelijke ontwikkeling, voor de intellectuele ervaring die een international classroom biedt of louter om in de toekomst voldoende studenten aan te trekken. Volgens de ander toch ook best lastig soms. Je kunt het leuk vinden of lastig, het vraagt in elk geval veel aanpassingen van zowel medewerkers als beleid. Ik wil me daarom in de U-raad inzetten voor ondersteuning aan medewerkers die dit proces van veranderingen meemaken – of ondergaan. En voor beleid dat dit proces in goede banen leidt. Zodat Nederlandse en Internationale stafleden hun werk als prettig ervaren en goed kunnen uitvoeren. Er moet ruimte zijn voor diversiteit, maar ook ruimte om ervaren problemen te uitten, en samen te zoeken naar oplossingen. Zodat de RUG een Gronings-prettige universiteit blijft en tegelijkertijd niet de boot in mist in an ever more global society.

Beknopte levensloop

Dinie Bouwman studeerde van 1991 tot 1996 Arabisch (drs.) en Wijsbegeerte van een Bepaald Wetenschapsgebied (BA) aan de RUG. Na twee jaar vervolgstudie en werk als docente in Egypte heeft zij in 1999 aan de Universiteit Leiden de Advanced Master non-Western Studies behaald en is in 2005 aan dezelfde universiteit gepromoveerd op een veldonderzoek naar islamitisch onderwijs in Mali. Van 2003 tot 2008 was zij docente Arabisch en Islam bij de Faculteit der Letteren (RUG) en werkt sinds 2008 bij de Faculteit Gedrags- en Maatschappijwetenschappen op het gebied van beleid en coördinatie van internationalisering.

Laatst gewijzigd:13 november 2014 14:18
printView this page in: English