Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie

Nyckle Swierstra

Tijdens de Groningse Nacht van de filosofie (7 april 2017) ontmoette ik een wetenschapper die een paar jaar geleden onze alma mater had verlaten. “Het gaat erg goed met de RUG”, zo opende hij het gesprek. Hij keek me nieuwsgierig aan en liet een stilte vallen. Het was alsof hij van mij verwachtte dat ik zou preciseren wat er allemaal goed ging, en vooral dat ik zou kunnen uitleggen hoe we dat bij de RUG voor elkaar hadden gekregen. Het was bijna alsof het hem verbaasde dat “het” zo rap was gegaan sinds zijn vertrek. Ik beaamde dat er de laatste tijd inderdaad steeds meer seinen voor de RUG op groen zijn gaan staan. Dat er hard gewerkt wordt om dat voor elkaar te krijgen; met veel ambitie. Om zo goed te worden als maar mogelijk is. En dat we de grens van wat mogelijk is nog niet bereikt hebben. Mijn gesprekspartner knikte. “Het gaat jullie wel lukken.”

Dat optimisme deel ik. Samenwerking is daarbij voor mij het sleutelbegrip. Bundeling van krachten dient het gemeenschappelijk RUG-belang. Daarvoor wil ik me graag inzetten in de Universiteitsraad. Op basis van feitelijke informatie en van heldere analyses waarover in openheid gediscussieerd en geoordeeld kan worden.

Over mijn loopbaan (zie ook LinkedIn): Na mijn afstuderen (RUG 1980, economie) werd ik medewerker bij Studium Generale. Later werkte ik bij het Studentenadviesbureau Groningen en de afdeling Communicatie en verrichtte ik taken als accountmanager voor de Faculteit der Letteren, de Faculteit Wijsbegeerte, de Faculteit Godgeleerdheid en Godsdienstwetenschap en de Universiteitsbibliotheek. In de jaren ’90 verbleef ik korte tijd aan de University of Colorado (Boulder). Ook maakte ik enkele keren deel uit van de Dienstraad van het Bureau van de Universiteit.

Men zegt dat sommige mensen ‘in Groningen blijven hangen’. Voor mij is dat anders: ik ben verknocht aan de RUG, en dat laat ik graag zien in de Universiteitsraad.

Nyckle Swierstra
Laatst gewijzigd:12 mei 2017 17:14