Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie

Niké Wentholt

Toegankelijkheid, verankering in de maatschappij, betrouwbaarheid, representativiteit... toegeven, deze waarden klinken misschien minder verleidelijk dan 'excellentie' en 'top-100 universiteit'. Ambitie is inderdaad vruchtbaar en een universiteit is per definitie dynamisch. Toch denk ik dat onze wens om te verbeteren net zo belangrijk moet zijn als ons vertrouwen in waar we voor staan. We kunnen alleen groeien als we kunnen bouwen op onze kernwaarden. Deze universiteit is er een om trots op te zijn. Ook, en vooral, zoals die nu is. Laten we niet vergeten dat het de studenten en medewerkers zijn die elke dag weer deze universiteit verder brengen, in al hun diversiteit - een diversiteit die hopelijk alleen maar verder groeit.

Als vrouw en PhD kandidaat in de Letterenfaculteit ben ik klaar om diegenen te vertegenwoordigen wiens stem niet per se wordt gehoord. Ondanks, of misschien juist vanwege, hun vaak tijdelijke contracten vind ik het belangrijk dat de bijdrage van (mannelijke en vrouwelijke) jonge medewerkers wordt gewaardeerd. Ik wil opkomen voor hun belangen, maar ook de zichtbaarheid van het werk van de Universiteitsraad binnen deze groep vergroten. In twee jaar kan namelijk veel gebeuren.

We kunnen natuurlijk proberen te voorspellen wat de hoofdonderwerpen worden. De Personeelsfractie houdt zich hier dagelijks mee bezig. Maar als we eerlijk zijn: niemand weet het precies. Wie had er twee jaar geleden voorspeld dat de RUG naar China zou/wil gaan? Dat de minister zelf een experiment met beurspromovendi zou voorstellen? Dit klinkt wellicht ontmoedigend, maar laat juist zien waarom de universiteitsraadsverkiezingen zo belangrijk zijn: uw kandidaat is uw paar ogen en oren in de raad. Kies iemand die uw belangen vertegenwoordigt, nu en in de toekomst. Niet 'whatever will be, will be', maar 'whatever will be, wordt zorgvuldig in de gaten gehouden door de Personeelsfractie'. Dan heeft u wat meer tijd voor die zaken waar u maar nooit de tijd voor vindt.

Niké Wentholt heeft geschiedenis (BA) gestudeerd aan de RUG. Daarna vertrok ze voor stages, extra minoren en een master naar respectivelijk Belgrado, Utrecht (en Amsterdam) en Oxford. Toch bleek de Groningse aantrekkingskracht onweerstaanbaar. Met een beurs van het NWO doet ze onderzoek naar 'omgang met het gewelddadig verleden' in Zuidoost-Europa bij de afdeling Eigentijdse Geschiedenis. Naast haar werk is ze graag bezig met theater en voetbal.

Laatst gewijzigd:06 november 2015 15:56
printView this page in: English