Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie

John Hoeks

Ik ben adjunct-hoogleraar Communicatie- en Informatiewetenschappen (CIW) en wil graag namens wetenschappelijk en ondersteunend personeel kritisch kijken naar het beleid van de Universiteit, en waar mogelijk, dat beleid ook mede vormgeven.

Naar mijn idee moet de RUG een leidende rol gaan vervullen op het gebied van de duurzaamheid, dat wil zeggen, het verkleinen van de impact die wij als mens hebben op medemens, dier en milieu. Duurzaamheid, en dan met name het aspect van klimaatverandering, moet een belangrijk onderdeel worden van onderwijs, onderzoek, beheer en beleid.

Zover is het nog niet. Al zijn er allerlei goede ontwikkelingen, de balans slaat nog steeds behoorlijk de verkeerde kant uit; terecht ook maken onder andere de studenten van Democratische Academie Groningen (DAG) veel lawaai over bijvoorbeeld de banden van de RUG met de fossiele industrie.

Dit zijn mijn speerpunten:

• Meer inspraak van staf in facultaire en universitaire beslissingen
  • Zichtbare duurzaamheid in onderwijs, onderzoek, beheer en beleid
  • Meer universitaire gemeenschap door stimuleren en organiseren van open discussie
John Hoeks
Laatst gewijzigd:12 mei 2017 16:16