Over onsOnze organisatieBestuurlijke organisatieMedezeggenschapUniversiteitsraadDe Personeelsfractie

De Personeelsfractie

Direct naar: ons fractieblog!

De personeelsfractie van de universiteitsraad is met negen leden de grootste fractie van de personeelsgeleding in de universiteitsraad. Met leden verspreid over diverse faculteiten en diensten en uit alle geledingen van het personeel hebben wij ruime ervaring en een brede expertise in huis, waarmee we zowel het wetenschappelijk personeel, het ondersteunend personeel, en de promovendi zo goed mogelijk willen vertegenwoordigen in de universiteitsraad. Er is alle ruimte voor verschil van mening, maar wel op een gemeenschappelijke basis.

Verkiezingen 2017

De fractie voor 2017-2019 bestaat uit: Rocio Aguilar Suarez (FMW/PhD), Casper Albers (GMW), Antoon de Baets (FdL), Bart Beijer (FRG), Dinie Bouwman (GMW), John Hoeks (FdL), Dirk-Jan Scheffers (FSE), Olaf Scholten (KVI/FSE), Carlien Vermue (CIT). Bijzondere felicitaties voor Carlien die de meeste stemmen kreeg. Dan aanieer die op ons gestemd heeft.

Onderwerpen

Belangrijke zaken die ons de komende jaren gaan raken zijn bijvoorbeeld:

1) Yantai; Binnenkort moet de definitieve beslissing vallen. Samen met studentenfractie Lijst Calimero heeft de Personeelsfractie er voor gezorgd dat Universiteitsraad én faculteitsraden instemmingsrecht hebben op de plannen voor Yantai. Dit instemmingsrecht stelt de raden in staat de plannen te toetsen en het draagvlak te bepalen.

2) CvB; Tussen 2018 en 2020 staan alle leden van het College van Bestuur op de rol om af te treden. De universiteitsraad heeft adviesrecht op het profiel voor de kandidaten, adviesrecht op de voorgenomen benoeming en twee plaatsen in de benoemingsadviescommissie.

3) Financiering van het onderwijs; De Personeelsfractie is tegen nieuwe bureaucratie- en werkdruk verhogende prestatieafspraken.

Bij de komende verkiezingen kunnen alle medewerkers hun stem geven aan één van de twee fracties in de universiteitsraad. We adviseren u te kiezen voor de Personeelsfractie.

Wat heeft de Personeelsfractie de afgelopen jaren gedaan en bereikt?

• Bewerkstelligd dat Universiteitsraad én faculteitsraden instemmingsrecht hebben op de plannen voor Yantai
  • Bij de uitbesteding van Food & Drinks ervoor gezorgd dat het personeel behouden blijft voor de RUG
  • Na stevige toezeggingen van het CvB op zes kernpunten ingestemd met het bursalensysteem, waardoor er komend jaar veel meer promotieplaatsen aan de RUG zijn
  • Samen met de WF voor elkaar gekregen dat het zwaar bekritiseerde ATPI boekingssysteem is aangepast
  • Ervoor gezorgd dat ouderschapsverlof onverminderd ook geldt voor promovendi binnen de hele RUG
  • Erop aangedrongen dat het CvB verklaart dat onderwijsevaluaties niet zonder meer gebruikt mogen worden bij personeelsbeleid
  • Ervoor geijverd dat een onderwijscarrière bij de RUG ook een variant in het personeelsbeleid is geworden
  • Aangedrongen op het belang van een sterke en onafhankelijk Universiteitskrant

Wij blijven ook na de verkiezingen open staan voor input uit de gehele universitaire gemeenschap.

De Personeelsfractie op internet:

PF logo
Laatst gewijzigd:23 juni 2017 16:49