Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaVideo's van de RUG

Career Mentor Programme

Het Career Mentor Programme is dé gelegenheid voor FEB-alumni om te investeren in de bedrijfstalenten van morgen. Een mentor dient als begeleider, bron van informatie en een klankbord voor hun protegé; bovendien moedigen zij studenten aan binnen hun gekozen vakgebied. Studenten hebben doorgaans belang bij advies over studiemogelijkheden, zoeken hulp bij het ontwikkelen van carrièredoelen op lange termijn en zien hun mentor als praktijkvoorbeeld.

Er is geen formele training vereist om een mentorfunctie te vervullen. Wel is het handig om een aantal jaar ervaring te hebben binnen de arbeidsmarkt. Vanzelfsprekend kan dit variëren van 2 tot meer dan 20 jaar.

Het Career Mentor Programme biedt u ook enkele voordelen:

  • Coachen van studenten is een inspirerend proces. Het heeft een positieve invloed op uw eigen ontwikkeling en is een interessante professionele extra-curriculaire activiteit.
  • Huidige jonge studenten bieden u nieuwe/innovatieve perspectieven op uw werk of binnen uw vakgebied.
  • Door via dit programma in contact te blijven met de universiteit, heeft u toegang tot kennis, innovatief onderzoek en een extensief internationaal netwerk.
  • U heeft contact met getalenteerde studenten en afgestudeerden die uw toekomstige werknemers of collega’s binnen uw organisatie zouden kunnen worden.

Middels het platform Career ConNEXT kunt een persoonlijk profiel aanmaken. Dit profiel bevat informatie over uw achtergrond, vakgebied, ervaring en wat uw verwachtingen als mentor zijn. Zodra u het registratieformulier hebt verzonden, zal de FEB-alumni officer uw profiel activeren en zal het voor studenten mogelijk zijn om u te vinden in de mentordatabank en contact met u op te nemen. U kunt verzoeken via mail accepteren en afwijzen. Als u een verzoek accepteert, bepaalt u samen met uw protegé hoe jullie het mentorschap gaan definiëren en handhaven.


Bent u geïnteresseerd in het worden van Career Mentor?
Susanne Klinkers

Neem gerust contact op met

Susanne Klinkers
FEB alumni officer

E: febalumni@rug.nl
T: 050 363 3718

Voor meer informatie, bezoek de webpagina van het Career Mentor Programma.

Laatst gewijzigd:17 april 2018 22:18
printView this page in: English