Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Oldehinkel, prof. dr. Tineke

Tineke OldehinkelTineke Oldehinkel

Tineke Oldehinkel is hoogleraar Levensloop Epidemiologie van veelvoorkomende psychiatrische stoornissen bij het Universitair Medisch Centrum Groningen.

Oldehinkel studeerde psychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen. In 1997 promoveerde ze hier in de Medische Wetenschappen met haar proefschrift getiteld “Trends and transitions in fifteen years of psychiatric care utilization: A case register study”. Sinds 1990 is ze als onderzoeker verbonden aan de afdeling Psychiatrie van het UMCG.

Bij het Universitair Centrum voor Psychiatrie (UCP) is Oldehinkel werkzaam op het vakgebied van de psychiatrische epidemiologie, met name de oorzaken en gevolgen van veelvoorkomende stoornissen, vanuit een levensloopperspectief. Ze is hoofdonderzoeker van de langlopende jongerenstudie TRAILS. Haar onderzoek richt zich op de levenslange interactie tussen biologische, psychologische en sociale processen bij het ontstaan en beloop van veelvoorkomende psychische problemen, in het bijzonder affectieve stoornissen. Daarnaast is ze programmahoofd van het Interdisciplinair Centrum voor Psychopathologie en Emotieregulatie (samen met prof.dr. P. de Jonge).

Eerder in het nieuws

Nieuwsartikel de Volkskrant