Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Stoker, prof.dr. Janka

Janka Stoker

Expertise

Leiderschap, organisatieverandering

Curriculum vitae

Janka Stoker (1970) studeerde Sociale en Arbeids- & Organisatiepsychologie aan de Rijksuniversiteit Groningen en promoveerde in 1998 aan de Universiteit Twente op het proefschrift Leidinggeven aan zelfstandige taakgroepen. Ze werkte van 1998 tot 2009 als senior managing consultant bij Berenschot, waar ze betrokken was bij grote veranderingsprojecten van profit en not-for-profit organisaties. Stoker is sinds 2003 hoogleraar Leiderschap en organisatieverandering aan de Faculteit Economie en Bedrijfskunde van de RUG, waar ze directeur is van het leiderschapsinstituut In the LEAD. Dit instituut houdt zich bezig met onderzoek, onderwijs en advies op het gebied van leiderschap en prestaties. Zie www.rug.nl/inthelead/ voor wekelijkse blogs over actuele leiderschapsonderwerpen.

Het onderzoek van Stoker richt zich op leiderschap, macht, diversiteit, topmanagementteams, organisatieverandering en het middenkader. Dat leidt tot zowel (inter)nationale wetenschappelijke als praktijkgerichte publicaties. Stoker wordt geregeld door omroepen gevraagd leiderschap in de politiek van commentaar te voorzien. Zo besprak zij in 2011 en 2012 in RTL Z-programma ‘Ruttes rapport’ maandelijks het leiderschap van ministers van het kabinet Rutte I.

Stoker is tevens voorzitter van de Raad van Commissarissen van de Economic Board Groningen.

Eerder in het nieuws

Contact en meer informatie