Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Engels, prof. mr. dr. Hans

Hans Engels

Expertise

Staatsrecht, recht decentrale overheden

Curriculum vitae

Hans Engels (1951) is bijzonder hoogleraar Recht decentrale overheden. Hij studeerde Nederlands Recht en publiekrecht aan de RUG, waar hij in 1987 ook promoveerde op een studie naar de Minister zonder Portefeuille. Engels is tevens universitair hoofddocent staatsrecht bij de vakgroep Staatsrecht en Internationaal Recht. Eerder was hij bijzonder hoogleraar Gemeenterecht/gemeentekunde aan de Universiteit Leiden.

Engels richt zich in zijn onderwijs en onderzoek op de centrale constitutionele instellingen (met name regering en parlement) en het decentraal bestuur (met name gemeente en provincie). Buiten de universiteit was Engels geruime tijd actief als rechter-plaatsvervanger in de rechtbanken van Assen, Groningen en Leeuwarden en bekleedde hij diverse nevenfuncties in het openbaar bestuur (raadslidmaatschap, part-time wethouder, lid van Provinciale Staten). Sinds 2004 is hij voor D66 lid van de Eerste Kamer.

Eerder in het nieuws

Laatst gewijzigd:27 november 2017 14:57