Skip to ContentSkip to Navigation
Over onsNieuws en agendaMensen en meningen

Adriaenssen, dr. Han Thomas

Han Thomas Adriaenssen
Han Thomas Adriaenssen

Han Thomas Adriaenssen is universitair docent aan de Faculteit Wijsbegeerte. Hij is gespecialiseerd in de geschiedenis van de kentheorie en cognitieve psychologie en houdt zich bezig met het werk van middeleeuwse en vroegmoderne filosofen, zoals Thomas van Aquino en René Descartes. Adriaenssen schreef een boek over de Middeleeuwse wortels van het denken van René Descartes. Ook gaf hij lezingen over het belang om niet alleen naar grote filosofen te kijken, maar ook naar de minder bekende denkers.

Schijnbaar lastige filosofische problemen worden met de uitleg van Han Thomas Adriaenssen eenvoudig en helder. Tot drie keer toe werd hij verkozen tot docent van het jaar van de Faculteit Wijsbegeerte: in 2010, 2012 en 2013. Naast zijn lesactiviteiten op de universiteit geeft Adriaenssen ook workshops filosofie aan middelbare scholieren.

Adriaenssen studeerde af in de filosofie en het Italiaans in Groningen en Siena (beide cum laude) en studeerde daarnaast korte tijd in Sint-Petersburg. In 2008 ontving hij een Toptalent-beurs van NWO en hij promoveerde (cum laude) in 2013 op een proefschrift over scepticisme en representatie.

Han Thomas Adriaenssen is sinds 2016 lid van de Young Academy Groningen, waar hij zich bezighoudt met onder meer wetenschapsbeleid en het stimuleren van interdisciplinaire onderzoeksprojecten.

Eerder in het nieuws

Artikel NRC
Artikel NRC

Contact en meer informatie

Zie de medewerkerspagina

Publicaties

Laatst gewijzigd:31 oktober 2018 09:33
printView this page in: English