Over onsNieuws en agenda

Laatste nieuwsberichten

Hieronder vindt u een overzicht van de laatste RUG nieuwsberichten

Definitief geen bestuursbeurzen 2017/18 voor Vindicat
Wanneer:08 mei 2018

De Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de Hanzehogeschool Groningen hebben besloten de reeds opgeschorte bestuursbeurzen voor Vindicat in dit studiejaar definitief niet uit te betalen aan de huidige bestuursleden. Dit naar aanleiding van een niet bij de ACI gemeld geweldsincident uit december 2017.

Professor Sijbren Otto wint eervolle Royal Society of Chemistry Award
Wanneer:08 mei 2018

Aan hoogleraar Systeemchemie Sijbren Otto van de Rijksuniversiteit Groningen (RUG) is de Supramolecular Chemistry Award 2018 van de Britse Royal Society of Chemistry toegekend. Otto ontvangt deze tweejaarlijkse prijs voor zijn bijdrage aan het onderzoek naar moleculaire netwerken en systeemchemie. Een belangrijk deel van zijn huidige onderzoek is gericht op chemische evolutie. Als onderdeel van de prijs zal Otto een aantal lezingen in Groot Brittannië geven.

Nieuwe Double Degree Master en student uitwisseling met Renmin University of China
Wanneer:04 mei 2018

Op woensdag 3 mei is in China een intentieverklaring tot samenwerking ondertekend door professor Sibrand Poppema, voorzitter van het College van Bestuur van de Rijksuniversiteit Groningen, en professor Liu Wei, de president van de Renmin University of China in Beijing. Met deze ondertekening is er een akkoord voor het starten van een gezamenlijk Double Degree master programma met de titel ‘Urban Governance within a Global Environment’.

RUG podcast over wetenschap
Wanneer:20 april 2018

RUG podcast nu over wetenschap

Herinrichting geeft Zernike Campus allure
Wanneer:19 april 2018

Herinrichting geeft Zernike Campus allure

Campagne energieonderwijs van start: Choose wisely, follow energy
Wanneer:10 april 2018

Deze week lanceren Hanzehogeschool Groningen, Rijksuniversiteit Groningen (RUG) en de New Energy Coalition (NEC) een gezamenlijke wervingscampagne voor energiestudenten. De campagne wijst studenten op de al aanwezige studieroutes op het gebied van energie. Die ‘energytracks’ zijn door de RUG en Hanzehogeschool ontwikkeld om aan de grote vraag naar energieprofessionals van de toekomst te kunnen voldoen.

RUG-onderzoekers duiken in ecologische gevolgen van klimaatverandering tijdens NICO-expeditie
Wanneer:04 april 2018

homepagenews, general, research, FSE, ecology, marine, GELIFES, biology etc.

Profiel en sollicitatiecommissie nieuwe collegevoorzitter vastgesteld door Raad van Toezicht
Wanneer:27 maart 2018

Op 1 maart 2018 heeft de Raad van Toezicht de sollicitatiecommissie ingesteld voor de nieuwe voorzitter van het College van Bestuur van de RUG. De sollicitatiecommissie heeft de wervingsprocedure vastgesteld.

Young Academy Groningen verwelkomt zeven nieuwe leden
Wanneer:13 maart 2018

De Young Academy Groningen heeft zeven nieuwe leden benoemd uit verschillende vakgebieden binnen de Rijksuniversiteit Groningen.Dr. Laura Bringmann, dr. Jan Willem Bolderdijk, dr. Nanna Hilton, dr. Tina Kretschmer, dr. Jocelien Olivier, dr. Saskia Peels and dr. Ward Rauws. De nieuwe leden worden op 1 oktober 2018 ’s avonds tijdens een ceremonie officieel geïnstalleerd.

Verandering medicatie na maagverkleining
Wanneer:30 mei 2017

Na een maagverkleining werkt een veel gebruikt middel tegen hoge bloeddruk minder goed of wordt het juist sneller opgenomen. Ook blijkt de operatie effectief tegen type 2 diabetes. Dit ontdekte Jan Peter Yska, ziekenhuisapotheker in het Medisch Centrum Leeuwarden.

printOok beschikbaar in het: English